„Кримську світлицю” буде перереєстровано

14 Березня 2003
1176
14 Березня 2003
11:46

„Кримську світлицю” буде перереєстровано

1176
В редакції газети „Кримська світлиця” 13 березня 2003 року відбулися загальні збори колективу, на яких журналісти та технічні працівники обговорили подальшу долю видання. В редакції газети „Кримська світлиця” 13 березня 2003 року відбулися загальні збори колективу, що на рівні з товариством „Просвіта” та Кримським відділенням Спілки письменників України є співзасновником газети, на яких журналісти та технічні працівники обговорили подальшу долю видання.
„Кримську світлицю” буде перереєстровано
Як сказав для „Детектор медіа” головний редактор газети Віктор Качула, „ми стільки разів нарікали, що з кримського бюджету на видання українськомовної газети не витрачається ні копійки, що зараз, коли після 10 років вірного служіння українській ідеї в нелегких кримських умовах Київ від нас відмовився, а сама кримська влада запропонувала нам підтримку, було б просто нерозумно відмовитись від протягнутої руки”.

Колектив одностайно (утримався лише один верстальник, молодий хлопець, який чесно сказав, що через ще недостатню досвідченість, він не може повністю і відповідально оцінити ситуацію, а тому вважає за краще утриматися) ухвалив резолюцію, в якій підтримує ідею стосовно перереєстрації газети новими співзасновниками.

Віктор Качула сказав для „Детектор медіа”, що він після зборів уже говорив з Головою товариства „Просвіта” Павлом Мовчаном, поставив його до відома про прийняте колективом рішення, і той сказав, що вважає за головне в даній ситуації долю газети і її врятування, а тому готовий поступитися засновництвом, аби тільки газета продовжувала виходити. Другим співзасновником „Кримської світлиці” була Кримська організація національної спілки письменників, голова якої Данило Кононенко працює заступником головного редактора в „Кримській світлиці”, і проголосував на зборах за перереєстрацію газети.

Таким чином, ситуація полягає в тому, що два з трьох засновників газети при фактичній згоді третього прийняли рішення про перереєстрацію газети з новими засновниками. Це, вважає Віктор Качула, свідчить про те, що колектив не буде мати правових перешкод при новій реєстрації та зможе зберегти попередню назву газети, яка вже відома всій Україні, і міняти її було б нерозумно.

Відтепер розпочинаються переговори про засновництво газети чотирма організаціями – колективом редакції, Верховною Радою Криму, Радою міністрів Криму та Представництвом Президента України в Криму. Віктор Качула каже, що саме участь в засновництві газети Постійного представництва Президента в Криму і буде тією гарантією, яка убезпечить газету від зміни курсу, втрати державницьких позицій та „перетворення на україномовну копію блідої газети „Крымские известия”, як казав Володимир Притула.

Віктор Качула каже, що при нових засновниках газета надіється поступово наростити тираж, збільшити періодичність і виходити частіше, ніж раз на тиждень, вирішити проблему з приміщенням та фінансуванням, забезпеченням кадрами за новим штатним розкладом та сучасною технікою. Таким чином, сподівається головний редактор, „Кримська світлиця” зможе надалі ефективніше протистояти суцільній проросійській та російськомовній пропаганді, яка панує в кримській інформаційній сфері.

На його думку, як і раніше „Кримська світлиця” має залишитися літературно-мистецьким виданням, яке зможе одночасно поліпшити висвітлення політичних, соціальних, економічних та гуманітарних проблем кримського суспільства.

В п’ятницю в Сімферополі, як повідомив Віктор Качула, відбудеться зустріч колективу „Кримської світлиці” з головою Держкомітету з теле- та радіомовлення Іваном Чижом, який прибуває в Крим спеціально для вивчення ситуації в інформаційній сфері. Саме Іван Чиж був відповідальним за виконання неодноразових доручення Президента щодо поліпшення умов видання „Кримської світлиці”, які не виконані та призвели до кризової ситуації.

На зустрічі буде обговорено подробиці перереєстрації газети, ситуацію в інформаційній сфері Криму, зокрема в галузі регіонального телебачення. Іван Чиж візьме участь в засіданні колегії Кримського республіканського комітету з інформаційної політики, проведе зустріч з місцевими працівниками ЗМІ в журналістському кафе, яке недавно відкрилося в Сімферополі.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Спеціально для „Детектор медіа”, Сімферополь,
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1176
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду