Бі-Бі-Сі вибачилося перед Євгеном Кушнарьовим

30 Січня 2003
966

Бі-Бі-Сі вибачилося перед Євгеном Кушнарьовим

966
У ранковій програмі української служби Бі-Бі-Сі у понеділок, 27 січня, дійсно сталася ТЕХНІЧНА помилка.
Бі-Бі-Сі вибачилося перед Євгеном Кушнарьовим
На фото Євген Кушнарьов Керівник Української служби новин Бі-Бі-Сі Олексій Сологубенко (Лондон) в коментарі для „Детектор медіа” щодо вчорашньої офіційної заяви прес-служби Харківської обласної державної адміністрації заявив, що "у ранковій програмі української служби Бі-Бі-Сі у понеділок, 27 січня, дійсно сталася ТЕХНІЧНА помилка, коли при посиланні на висловлювання голови Харківської облдержадміністрації Євгена Кушнарьова(на фото) було подано фрагмент голосу іншої людини".

"Як тільки це стало відомо,- зазначив пан Сологубенко, - керівники української служби Бі-Бі-Сі у телефонній розмові вибачилися перед Євгеном Кушнарьовим. Окрім того, вибачення і правильна версія новини, у якій харківський губернатор коментував стан україно-російських відносин, були розміщені на інтернет-сайті і у наступних випусках новин Бі-Бі-Сі. Євгенові Кушнарьову також було запропоновано дати ширше інтерв’ю на цю тему. Він скористався цією пропозицією, інтерв’ю пролунало у ранковій програмі наступного дня, у вівторок, 28 січня".


Як повідомляла „Детектор медіа”, прес-служба Харківської обласної державної адміністрації поширила свою заяву з вимогою спростування та офіційного вибачення Українською службою новин Бі-Бі-Сі перед своїм губернатором Євгеном Кушнарьовим і слухачами за, на її думку, “дезінформацію”, що мала місце 27 січня 2003 року.

У заяві йшлося, що в репортажі Української служби новин Бі-Бі-Сі того дня під назвою „Президенти України й Росії проводять сьогодні переговори в Києві” було використано висловлювання голови Харківської облдержадміністрації Є. Кушнарьова, який, зокрема, сказав, що „пожвавлення переговорного процесу між Україною і Росією, у тому числі на найвищому рівні, на жаль, поки що не підкріплюється покращенням економічних взаємовідносин. Більш того, товарообіг між Україною та Росією в минулому році помітно зменшився”. Але одразу за цим було пряме включення лідера Української національної консервативної партії Олега Соскіна, який, як йшлося в заяві прес-служби Харківської держадміністрації, „у брутальній формі коментував взаємовідносини України з Росією”. По закінченню його коментарю слухачам було представлено, що „це був голова Харківської обласної державної адміністрації Євген Кушнарьов”.

На фото Євген Кушнарьов
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
„Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
966
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду