Розмір плати телерадіоорганізаціями за переоформлення ліцензії став диференційованим

18 Листопада 2002
880
18 Листопада 2002
13:14

Розмір плати телерадіоорганізаціями за переоформлення ліцензії став диференційованим

880
Раніше ця плата коливалась від 3 до 10 % від базової вартості ліцензії.
Розмір плати телерадіоорганізаціями за переоформлення ліцензії став диференційованим
На засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 13 листопада 2002 р. було прийнято рішення про внесення змін та доповнень до рішення Національної ради від 06.02.2001 р. „Про встановлення розміру плати телерадіоорганізаціями за переоформлення ліцензії” (до Положення про порядок ліцензування каналів мовлення)”.



Національна рада вирішила:

Встановити за внесення змін до ліцензії Національної ради диференційований розмір оплати в залежності від характеру внесених змін:

1) за внесення змін в ліцензію на право користування каналами мовлення, які впливають на розмір грошового (ліцензійного) збору на момент прийняття рішення, телерадіоорганізація сплачує грошовий (ліцензійний) збір у визначеному порядку згідно з Постановою Кабінету Міністрів від 05.06.1995 року №392 шляхом нового прорахунку сум за додаткові потужності, обсяги мовлення та згідно з Тимчасовим Положенням „Про порядок ретрансляції (трансляції) телеканалів в мережах кабельного, ефірно-кабельного телебачення” №385 від 17.04.2002 р. З урахуванням в обох випадках раніше сплаченої суми за ліцензію, яка змінюється;

2) за внесення змін в ліцензію на право користуванням каналами мовлення, які не впливають на розмір грошового (ліцензійного) збору на момент прийняття рішення, телерадіоорганізація сплачує грошовий (ліцензійний) збір у розмірі 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а радіоорганізація проводового мовлення, яка забезпечує мовлення в сільській місцевості України, сплачує грошовий (ліцензійний) збір в розмірі 1 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян.

ІІ. Управлінню законодавчого забезпечення діяльності телерадіоорганізацій у місячний термін підготувати та направити до Верховної Ради України пропозиції до проекту Закону про внесення змін до ст.. 18 Закону України „Про телебачення і радіомовлення”. Це рішення діє до прийняття відповідного Закону України.

ІІІ. Відмінити рішення Національної ради від 06.02.2001 №16 „Про встановлення розміру плати телерадіоорганізаціями за переоформлення ліцензії” (до Положення про порядок ліцензування каналів мовлення).

„Детектор медіа” дає коментар до цих рішень Віктора Понеділко, члена Національної Ради з питань телебачення і радіомовлення:



Раньше стоимость переоформления лицензии колебалась от 3 до 10 % от базовой стоимости лицензии. Причем, не было четких критериев, за что брать 3 %, а за что - 10 %. Этот сложный механизм давал возможность лицензиату «договариваться» с нашими недобросовестными нашими клерками.

Кроме того, это было довольно дорого. Представьте, что лицензия может стоить около миллиона гривень, 10 % от этой суммы – огромная стоимость. А сейчас переоформление, не связанное с увеличением количества абонентов ТРК , стоит всего 85 гривень. Для кабельщиков стоимость переоформления все-таки берется от базовой стоимости лицензии, но все равно это стало дешевле и для них.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
880
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду