Газета The Washington Post відмовилася підтримувати кандидатів у президенти США

Газета The Washington Post відмовилася підтримувати кандидатів у президенти США

26 Жовтня 2024
646

Газета The Washington Post відмовилася підтримувати кандидатів у президенти США

646
За словами джерела, знайомого з перебігом переговорів, рішення ухвалив власник газети Джефф Безос. Генеральний директор Вілл Льюїс заявив, що газета «повертається до своїх витоків» і більше не висловлюватиме підтримки кандидатам у президенти США.
Газета The Washington Post відмовилася підтримувати кандидатів у президенти США
Газета The Washington Post відмовилася підтримувати кандидатів у президенти США

Американська газета The Washington Post ухвалила рішення, яке змінює її багаторічну практику підтримки кандидатів на президентських виборах.

Про це пише The New York Times. 

У The Washington Post нещодавно пройшли внутрішні дебати щодо того, чи варто продовжувати підтримку кандидатів у президенти, що є традицією газети з 1976 року. Однак власник видання Джефф Безос прийняв остаточне рішення відмовитися від цієї практики. Генеральний директор газети Вілл Льюїс оголосив про це рішення редакції, зазначивши, що газета повертається до своїх витоків, коли не підтримувала президентських кандидатів. Це рішення стало несподіванкою для багатьох співробітників, адже The Washington Post підтримувала опонентів Дональда Трампа на попередніх виборах і готувала статтю на підтримку Камали Гарріс на цьогорічні вибори.

«The Washington Post не надаватиме підтримку жодному кандидату в президенти на цих виборах. Також ми не робитимемо цього на майбутніх президентських виборах. Ми повертаємося до своїх витоків і більше не будемо підтримувати президентських кандидатів», — написав пан Льюїс у записці для співробітників.

Як пише The New York Times, питання про те, чи підтримає газета The Washington Post кандидата цього року, обговорювалося кілька днів. Дехто припустив, не маючи жодних доказів, що Джефф Безос міг піддатися тиску через можливе президентство Дональда Трампа, оскільки його інші бізнеси мають багато контрактів з урядом США.

Льюїс у своїй записці співробітникам мало розповів про те, як було ухвалене це рішення, зазначивши лише, що воно не є «прихованою підтримкою одного кандидата» або «осудом іншого». Він послався на редакційну статтю, опубліковану у 1960 році, в якій йшлося, що для незалежної газети в столиці країни буде мудрішим утримуватися від підтримки кандидатів.

За словами людини, обізнаної з цим питанням, Джефф Безос повідомив іншим учасникам процесу, що його цікавить розширення аудиторії The Post серед консерваторів. Він призначив на посаду генерального директора Вілла Льюїса — колишнього співробітника The Wall Street Journal, що належить Руперту Мердоку, — і дав йому зрозуміти, що хоче бачити більше консервативних авторів у відділі думок, зазначило джерело.

Зазначається, що рішення The Post одразу викликало незадоволення в середині газети. Щонайменше один співробітник відділу думок, Роберт Каган, подав у відставку.

Марті Барон, нещодавній головний редактор The Post, який керував газетою в період редакційного та бізнес-успіху, назвав це рішення «боягузтвом, що ставить під загрозу демократію», у своєму дописі на X (колишній Twitter). Він додав, що колишній президент Дональд Трамп розцінить це як запрошення продовжувати спроби залякувати Джеффа Безоса.

«Це тривожна безхребетність у виданні, відомому своєю сміливістю», — написав Марті Барон.

У своїй заяві керівники профспілки The Washington Post висловили «глибоке занепокоєння» через рішення не підтримувати кандидатів «за 11 днів до надзвичайно важливих виборів».

«Повідомлення від нашого генерального директора Вілла Льюїса — а не від самої редакційної ради — викликає у нас занепокоєння щодо можливого втручання керівництва в роботу наших редакційних співробітників», — зазначено в заяві.

У матеріалі The New York Times йдеться про те, що рішення The Washington Post відмовитися від підтримки кандидатів відбулося на тлі подій у газеті The Los Angeles Times, де цього тижня глава редакційної колегії та двоє її авторів подали у відставку на знак протесту проти рішення власника газети, мільярдера Патріка Сун-Шіона, заблокувати плановану підтримку кандидата в президенти. Колишня редакторка редакційних статей Маріель Гарза заявила, що йде з посади, оскільки вважає неправильним мовчати у важливий для країни момент.

Зазначається, що впродовж останніх років дедалі більше видань у США відмовляються від підтримки політичних кандидатів, посилаючись на зростання поляризації та плутанину між думками та новинами.

Нагадаємо, Дональд Трамп дасть інтерв'ю американському подкастеру Джо Рогану, якого критикували за дезінформацію про COVID-19.

Фото: The New York Times.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
646
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
БАНДЕРІВЕЦЬ
2 дн. тому
ну.... і де сама стаття????
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду