Оператор Іван Любиш-Кірдей, поранений у Краматорську, у важкому, але стабільному стані. Є позитивна динаміка

Оператор Іван Любиш-Кірдей, поранений у Краматорську, у важкому, але стабільному стані. Є позитивна динаміка

29 Серпня 2024
455

Оператор Іван Любиш-Кірдей, поранений у Краматорську, у важкому, але стабільному стані. Є позитивна динаміка

455
Як пише дружина оператора, у теперішньому стані Івана не можна сподіватися на стрімке одужання, а лише на маленькі поступи. І вони є.
Оператор Іван Любиш-Кірдей, поранений у Краматорську, у важкому, але стабільному стані. Є позитивна динаміка
Оператор Іван Любиш-Кірдей, поранений у Краматорську, у важкому, але стабільному стані. Є позитивна динаміка

Оператор агентства Reuters Іван Любиш-Кірдей, який зазнав важкого поранення від російського обстрілу Краматорська, перебуває у важкому, але стабільному стані, лікарі фіксують невелику позитивну динаміку. Про це повідомила у фейсбуці його дружина, журналістка Марія Семенченко.

«Не минуло ще і тижня після його поранення, тож новини з’являються поступово. У тому стані, в якому зараз перебуває Іван, не можна сподіватися на стрімке покращення і швидке одужання, лише на маленькі поступи. І вони є.

Станом на зараз Іван важкий, але стабільний. Лікарі фіксують невелику, але позитивну динаміку в його стані. Це значить, що Іван бореться і рухається в напрямку життя. Цей шлях буде довгим і непростим, але є велика надія, що Іван обрав саме його», — написала Марія.

Вона додала, що бачить всі слова підтримки, які їй надсилають знайомі, поки не має можливості всім відповісти, а згодом обов’язково зачитає їх й Івану.

«Ваша підтримка безцінна, я і уявити не могла, наскільки це справді допомагає. Дякую вам за кожне слово. За те, що запитуєте, як Іван, але не забуваєте спитати, і як я. Ми не самі в цьому жаху, а тому нам не так страшно йти крізь нього», — написала Марія.

Нагадаємо, оператор агенції Reuters Іван Любиш-Кірдей отримав важке поранення від російського удару по Краматорську 24 серпня. Як повідомлялось тоді, він перебуває в лікарні Дніпра в критичному стані на штучній вентиляції легень.

24 серпня о 22:35 російські війська вдарили по готелю «Сапфір» у Краматорську. Повідомлялось, що щонайменше двоє людей отримали поранення, ще одна людина перебуває під завалами. Усі постраждалі — журналісти, серед них — громадяни України, США та Великої Британії.

Згодом голова Донецької ОВА повідомляв, що під завалами готелю, ймовірно, перебуває журналіст з Великої Британії. Представник Reuters повідомив «Детектору медіа», що під час ракетного удару по готелю в Краматорську постраждала команда журналістів Reuters, яка висвітлює війну в Україні. Один із журналістів зник безвісти, ще двоє були госпіталізовані з пораненнями.

Ввечері 25 серпня українська влада повідомила, що внаслідок удару по Краматорську загинув громадянин Великої Британії, який був працівником іноземного медіа, не називаючи його імені. Рятувальники знайшли під завалами тіло загиблого. Згодом британське агентство Reuters підтвердило загибель свого працівника внаслідок російського ракетного удару по Краматорську. Ним виявився 38-річний радник агенції з питань безпеки Раян Еванс, який працював у складі новинної групи в Україні.

Ще один журналіст Reuters, який зазнав поранення 24 серпня внаслідок російського обстрілу Краматорська, Деніел Пелещук отримав медичну допомогу, його вже виписали з лікарні. Також поранення отримав журналіст Reuters Віктор Саєнко, який є громадянином Латвії.

Крім того, поранення внаслідок російського обстрілу Краматорська 24 серпня отримала польська журналістка Моніка Андрушевська.

Фото: Іван Любиш-Кірдей / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
455
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду