Ситуація навколо УНІАНу загострюється

3 Жовтня 2002
1097

Ситуація навколо УНІАНу загострюється

1097
Зараз біля УНІАНу збираються київські журналісти з багатьох видань з метою підтримати своїх колег з агенства. В. о. Генерального директора УНІАН Василь Юричко повідомив на чергових зборах трудового колективу, які відбулися сьогодні зранку, що він не збирається звільняти нікого із журналістів, у тому числі Альбіну Трубенкову, завівідділом політики інформаційного агентства. Раніше саме Альбіна мала стати першою жертвою конфлікту між співробітниками агенства та його новим керівництвом.
Ситуація навколо УНІАНу загострюється


Зараз біля УНІАНу збираються київські журналісти з багатьох видань з метою підтримати своїх колег з агенства.

В.о. Генерального директора УНІАН Василь Юричко повідомив на чергових зборах трудового колективу, які відбулися сьогодні зранку, що він не збирається звільняти нікого із журналістів, у тому числі Альбіну Трубенкову, завівідділом політики інформаційного агентства. Раніше саме Альбіна мала стати першою жертвою конфлікту між співробітниками агенства та його новим керівництвом.

Одразу після зборів в інтерв’ю „Детектор медіа” Василь Юричко зазначив:



- Ми обговорили ситуацію, яка склалася в колективі, з’ясували позиції одне одного і вирішили, що конфлікт вичерпано. Ми дійшли згоди, що цілі й завдання у нас єдині, що претензії, які висуваються, не варті того, щоб їх виносити за стіни, і люди продовжуватимуть працювати, як і працювали.

Юричко пообіцяв журналістам під час зборів, що він надалі дотримуватиметься об’єктивного підходу в редагуванні та буде завжди радитися із авторами повідомлень. Він зазначив:

- Ми в УНІАНі продекларували, і я особисто також, що висвітлюватимемо ВСІ політичні сили і вважаємо, що це -- аксіома нашої діяльності. Інша справа, що робити це треба професійніше, щоб стати кращим агентством в Україні.

Але, очевидно, не всі журналісти агенства повірили цим обіцянкам. Опівдні велика група журналістів агентства прийшли на круглий стіл "Політична цензура в Україні", де виклали свою позицію та повідомили про розвиток ситуації. Після закінчення круглого столу більшість його учасників зібралася біля агенства УНІАН з вимогами до керівництва надати прозорості тим переговорам, які, начебто, відбуваються поза лаштунками конфлікту, без відома журналістського колективу. Як повідомляє "УП", зараз серед працівників агентства поширені два тексти заяви, один з них розроблений виконуючим обов'язки генерального директора Василем Юричком, інший – журналістами агентства. У варіанті, запропонованому керівництвом УНІАНу, фактично, констатується те, що Василь Юричик заявив у своєму вранішньому інтерв"ю "Детектор медіа".

У тексті договору, підготовленому журналістами, уніанівці вимагають мораторію на звільнення до 4 квітня 2003 року. Також журналісти зажадали гарантій, що керівництво УНІАНу "не вдаватиметься до спроб цензурування інформаційних матеріалів і не вноситиме до матеріалів змін без обговорення з автором".

Зараз УНІАНівці знову проводять збори працівників агентства, де обговорюють свої наступні дії. Як передає "УП", до УНІАНу також під'їхала група журналістів (Роман Скрипін, Сергій Шолох, Олег Мевдведєв, Микита Геродот, Олександр Кривенко, Олесь Ковальчук та інші) на чолі з головою Комітету з питань інформаційної політики Верховної Ради Миколою Томенком, щоб висловити солідарну підтримку колективу агенції.

Про подальший розвиток подій - читайте у "Детектор медіа".

Читайте також:

04.10.2002 Аліна Трубенкова: „Я не вважаю, що ситуація в УНІАНі журналістами програна”

03.10.2002 Заява

Громадської Ради з питань свободи слова та інформації з приводу ситуації, що склалася в інформаційному агентстві УНІАН.

03.10.2002 Переворот в УНІАНі

03.10.2002 Ситуація навколо УНІАНу загострюється

02.10.2002 Колектив УНІАН очікує офіційної заяви керівництва агентства щодо шляхів вирішення конфлікту

01.10.2002 КОЛЕКТИВ АГЕНСТВА УНІАН ЗАЯВЛЯЄ ПРО ПОЛІТИЧНИЙ ТИСК ВЛАДИ.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Людмила Гуменюк, „Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1097
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду