УНІАН в очікуванні

2 Жовтня 2002
974

УНІАН в очікуванні

974
А екс-директор Михайло Батіг – у перемовинах з Адміністрацією Президента А екс-директор Михайло Батіг – у перемовинах з Адміністрацією Президента
УНІАН в очікуванні
Після учорашніх бурхливих подій, поки що в агентстві УНІАН – затишшя. На цей момент ситуація не погіршилася, але й не покращилася, повідомила „Телекритиці” в.о. головного редактора УНІАН Альбіна Трубенкова.

Нагадаємо, що учора колектив агентства провів аж два зібрання. Одне – за участю Михайла Батога, екс-генерального директора агентства (який очолив корпорацію «Інформаційні системи України» , частиною якого є УНІАН, „Комсомольская правда”, радіо „Довіра” ). Інше – безпосередньо у кабінеті виконавчого директора агентства Василя Юричка.

Журналісти кажуть, що Михайло Батіг попросив їх декілька днів працювати у нормальному режимі, поки він проведе ряд переговорів, у тому числі і в Адміністрації Президента.

Олена Гітлянська, парламентський кореспондент агентства УНІАН:

- Поки що ми не ставили вимогу про звільнення Василя Юричка, але моя особиста думка, що це треба робити. Фактично, у нас дві основні вимоги: зробити все, щоб ми працювали без цензури, як це було протягом 9 років діяльності УНІАН, і щоб нас не звільняли. Ми попередили В.Юричка, що коли звільнять хоч одну людину, ми всі підемо стовідсотково. Хоча під час нашої годинної розмови учора він не дав чіткої відповіді на жодне запитання, намагався відповідати запитаннями на запитання, чіплявся за якісь деталі. У його кабінеті було більше 20 чоловік, але жодна людина так і не зрозуміла, що він сказав. Єдине, на чому він наполягав: зняти заяву журналістів з сайту. Так, ми це можемо зробити, але не просто так. Ми повідомили В.Юричка, що можемо замінити її на іншу інформацію про те, що конфлікт залагоджено чи він має розвиток, чи ми можемо замінити її коментарем Юричка про те, що він не буде нас звільнювати і цензурувати. Однак, він заявив, що жодних коментарів від нього не буде.

Від „Детектор медіа” : Між тим, інші журналісти агентства поділилися й іншими подробицями конфлікту. Вони схильні називати факт призначення Василя Юричка, екс-редактора „Президентського вісника”, на посаду виконавчого директора справжнім переворотом в УНІАНі. Оскільки це призначення відбулося у відсутність головного редактора УНІАНу Олександра Харченка, що зараз знаходиться у відрядженні в Токіо. Альбіна Трубенкова повідомила „Детектор медіа”, що наказ про призначення В.Юричка був підписаний Олегом Наливайком, генеральним директором, 24 вересня. Але представляли його колективу вже тоді, коли головний редактор агентства Олександр Харченко поїхав у відрядження.

Тому учора журналісти агентства намагалися з’ясувати і те, які повноваження у нового керівника агентства. Цьому послугувало й те, що сам Юричко представлявся то як генеральний директор агентства УНІАН, то як директор з питань інформаційної політики, то як виконавчий директор. Коли ж журналісти учора запитали у нього, хто він власне такий, то Василь Васильович повідомив, що „він – ніхто”. Однак цей „ніхто”, за словами журналістів, здійснював доволі жорстку політику. З новостійної стрічки знімалися матеріали про Ю.Тимошенко, О.Мороза, а також ті, що якимось чином зачіпали Адміністрацію Президента чи особисто Президента Леоніда Кучму. Матеріали знімалися без будь-яких пояснень. А вчора Василь Юричко почав погрожувати журналістам розправами і звільненнями.

Очікується, що відповіді на запитання журналістів агентства УНІАН - схоже, все ж таки саме з адміністрації Президента ( яка взагалі-то не може мати ніякого відношення до редакційної політики агентства, але...) з’являться вже сьогодні до кінця дня.

„Детектор медіа” стежить за розвитком подій.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
„Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
974
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду