Liga.Net переказала київському «Охматдиту» 250 000 гривень

Liga.Net переказала київському «Охматдиту» 250 000 гривень

9 Липня 2024
449

Liga.Net переказала київському «Охматдиту» 250 000 гривень

449
Видання закликає відповідальний бізнес долучитися до зборів на відновлення лікарні.
Liga.Net переказала київському «Охматдиту» 250 000 гривень
Liga.Net переказала київському «Охматдиту» 250 000 гривень

Видання Liga.Net переказало 250 000 гривень на допомогу дитячій лікарні «Охматдит» у Києві, яка постраждала від російського ракетного удару 8 липня. Про це повідомляється на сайті видання.

Liga закликає відповідальний бізнес долучитися до зборів на відновлення лікарні.

Підтримати «Охматдит» можна переказавши кошти безпосередньо медичному закладу або за реквізитами для фонду, вказаними на сайті лікарні.

Раніше рух «Жовта стрічка» оголосив, що передає кошти від премії Сахарова, яку рух отримав у 2022 році, на підтримку «Охматдиту».

Нагадаємо, 8 липня російська армія під час масованого обстрілу України вчинила черговий воєнний  злочин, обстрілявши дитячу лікарню «Охматдит», ще один медзаклад та житлові будинки в Києві і в Кривому Розі. 

СБУ встановила, що по «Охматдиту» росіяни вдарили ракетою Х-101. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством).

За даними голови МВС Ігоря Клименка, внаслідок російської атаки в «Охматдиті» загинуло дві особи, за медичною допомогою звернулося 32 поранених. Госпіталізовано з травмами 8 дітей.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що росіяни запустили понад 40 ракет різних типів та атакували Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Слов'янськ, Краматорськ. 

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до низки міжнародних організацій із закликом відреагувати на російський обстріл медичного закладу. 

Тим часом російські пропагандисти почали виправдовувати черговий терористичний акт російських злочинців, поширюючи відповідні фейки

У Києві та Кривому Розі 9 липня оголосили днем жалоби у зв'язку з російським масованим ракетним ударом по Україні 8 липня. 

Фото: Vlada Liberova / Libkos / Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
449
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду