На „Новому” табу на слово „політика”

16 Вересня 2002
1010
16 Вересня 2002
14:57

На „Новому” табу на слово „політика”

1010
Як вже повідомляла „Детектор медіа” та інші видання, на „Новому каналі” зміняться ведучі новостійної програми „Репортер” Як вже повідомляла „Детектор медіа” та інші видання, на „Новому каналі” зміняться ведучі новостійної програми „Репортер”. Зокрема, ведучий "Репортеру" Андрій Шевченко заявив, що починаючи з понеділка, 16 вересня, він не буде вести программу "Репортер", в зв'язку з скороченням часу. З понеділка не вестиме новини ще одна ведуча „Репортеру” Іванна Найда.
На „Новому” табу на слово „політика”
Не секрет, що напередодні акцій 16 вересня усі новостійні програми телеканалів зазнавали посиленого цензурування, підтвердженого й в оприлюднених темниках Адміністрації Президента. Та професійні глядачі певно помітили, що новини „Нового каналу” частково відрізнялися від решти. Зокрема, у неділю в „Репортері” показали лише інформаційний сюжет про зібрання релігійних лідерів, приурочене до 16 вересня та їхнє звернення до народу. У той же час "1+1", наприклад, транслював декілька разів у прайм-тайм спеціально підготовлений відео-заклик священиків, що, за задумом, мав би переконати паству не брати участі у акціях протесту. Тому позицію журналістів каналу хотілося б пояснити бажанням працювати в залежності від розуміння стандартів роботи ЗМІ, а не вимог Адміністрації Президента. Проте офіційна позиція екс-ведучих „Репортеру”, що залишаються працювати на телеканалі, дещо різниться від попередніх заяв.

„Детектор медіа” звернулася до журналістів „Нового каналу” з проханням прояснити ситуацію. В інтерв’ю „Телекритиці” Андрій Шевченко запитання про політичні мотиви свого рішення залишив зовсім без відповіді.

Андрій Шевченко, екс-ведучий програми „Репортер”, „Новий канал”:

- Так, з сьогоднішнього дня я справді не вестиму програму „Репортер”. Офіційна причина: змінюється формат програми і, як частина цього процесу, двоє ведучих не вестимуть „Репортер”. Більше мені нічого додати. Однак, я не йду з каналу.

Іванна Найда, екс-ведуча програми „Репортер”, „Новий канал”:

- Так, я не працюватиму над новинами тільки в якості ведучої. Перепрошую, за короткий коментар, можу лише сказати, що залишаюся на каналі, однак, швидше всього, працюватиму над новим проектом.

Відтепер новин на „Новому” майже не буде, як у той час, коли канал лише з’явився в ефірі. Тоді керівник каналу Олександр Ткаченко (у минулому ведучий політичної „Післямови”) проголосив його аполітичність. З часом новини на „Новому” все ж з’явилися, не досить довго радуючи відсутністю принаймні цензури інформації. Як повідомила прес-секретар „Нового” Жанна Сабурова, змінити сітку мовлення каналу планувалося вже давно. Причиною цього, вона назвала збільшення кількості комерційних проектів на каналі, час для яких планували звільнити через скорочення новин.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
„Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1010
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду