Преміум-якість не для всіх.

5 Вересня 2002
990

Преміум-якість не для всіх.

990
Компанія „Воля-Кабель” оголосила про початок цифрового мовлення для абонентів своєї кабельної мережі.
Преміум-якість не для всіх.
Теоретично, отримати високоякісну цифрову „картинку” тепер зможе будь - хто із майже півмільйона київських абонентів „Волі-кабель”. Головні переваги цифрового мовлення – саме краща якість зображення і потенційна перспектива отримання інтерактивних послуг.

Але на практиці скористатися цими послугами зможуть лише достатньо забезпечені люди.

Чотири пакети послуг, які вийдуть на ринок під торговельною маркою Воля Преміям ТВ:

-базовий з 10-и каналів (у тому числі Fox Kids, CNN, Euronews, Discovery та ін.) вартістю 38 гривень на місяць;

- розширений з 18 каналів(National Geographic, Extreme Sports Channel, BBC Prime та ін.) за 64 грн. на місяць;

- базовий + преміальний (12 каналів) за 67 гривень на місяць;

- розширений + преміальний (20 каналів) вартістю 88 гривень на місяць.

Але цими цифрами (хоч вони й так виглядають солідно на фоні нинішніх 4 гривень абонплати за звичайне аналогове мовлення) витрати прогресивних користувачів не обмежаться. Треба буде ще прикупити спеціальну приставку до телевізора вартістю 996 гривень – цифровий ресивер (set-top-box), а також картку індивідуального доступу за 96 гривень.

І хоч за твердженням керівників компанії, вже у перші три дні вересня надійшло 130 заявок на підключення до цифрового мовлення і ще кілька тисяч киян подзвонили, щоб отримати додаткову інформацію про нові послуги, все ж важко повірити у те, що вже найближчим часом, так би мовити, рух фанатів цифрового формату набере масовості.

Справа, до речі, не лише у розмірах „капіталовкладень”, а й у контенті пропонованих пакетів. Не секрет, що популярність кабельного мовлення, не в останню чергу визначає набір доступних російських телеканалів. У цифрових пакетах таких наразі налічується лише два – „Наше кино” и „Детский мир”.

З іншими легальними, і як кажуть „очищеними” російськими каналами типу „НТВ-МИР”, „РТР-Планета” та ОРТ-Международное, поки що ведуться переговори.

Втім, керівництво „Волі-кабель” досить реально оцінює ситуацію. Як сказав оглядачу „Детектор медіа”, (звісно, неофіційно) один із співробітників компанії, поставлено завдання довести кількість абонентів цифрових пакетів за найближчі три місяці до двох тисяч.

Враховуючи кількість іноземців у столиці, яких подібний контент якраз таки може зацікавити – завдання цілком може бути виконаним.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
„Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
990
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду