„Реквієм-2002”: може розширитись коло учасників

4 Вересня 2002
998

„Реквієм-2002”: може розширитись коло учасників

998
В рамках акції „Реквієм-2002: Обличчям до Правди” проводиться збір підписів до листа президенту США Джорджу Бушу.
„Реквієм-2002”: може розширитись коло учасників
Ідея написання листа належить організаторам акції - Форуму українських студентів в Америці та Фонду Гонгадзе.

„Детектор медіа” подає надісланий нам прес-реліз акції.

„Більше сотні науковців, громадських діячів та студентів Америки і України поставили свої підписи під листом до президента США Джорджа Буша. У листі вони закликають пов’язати розвиток українсько-американських відносин із реальним прогресом у забезпеченні демократичних свобод в Україні.

Під листом стоять підписи таких відомих дослідників проблем демократії та політики посткомуністичних держав, як Френсіс Фукуяма, Майкл Макфол, Андерс Аслунд, Пітер Редувей, Рональд Суні та інші. До числа тих, хто підписав лист, належать також десятки науковців, студентів та громадських діячів з Гарвардського, Йельського, Стенфордського, Колумбійського та інших університетів США, Національного Університету “Києво-Могилянська Академія,” Львівського Національного Університету імені Івана Франка, а також впливових дослідницьких інститутів – Фонду Карнегі та Інституту Хадсона.

“Жорстоке вбивство Георгія Гонгадзе та його наслідки пробудили сумління українського народу так, як й терористичні акти 11 вересня 2001 р. Стали поштовхом до об’єднання американської нації. Однак, в той час, як організатори минулорічних терактів у Сполучених Штатaх знайдені і невпинно переслідуються, напади на права вільнодумних українців й досі не покарані,” – стверджується у листі. „Після двох років порожніх обіцянок, спроб приховати злочин чи повної бездіяльності з боку української влади, ми дійшли до одного висновку – ті, хто причетний до вбивства Гонгадзе, а також до численних „випадкових” смертей опозиційних журналістів і політиків, не будуть знайдені доти, доки Україною керує зграя самочинців, які намагаються втримати владу будь-якою ціною... Тому ми – пишуть автори листа у зверненні до президента США - закликаємо Вас підтримати корінну зміну режиму в Україні, яка б відкрила дорогу справжнім народним обранцям.”

Лист до Президента Буша буде офіційно переданий представникам адміністрації США 16 вересня 2002 року, в річницю зникнення та вбивства українського журналіста Георгія Гонгадзе. Повний текст відкритого листа науковців, громадських діячів та студентів президентові США можна прочитати на офіційному сайті акції: www.gongadze.org

Підписи, збір яких триватиме до завершення акції, надсилайтe за адресою:

HREF="mailto:letter@gongadze.org ?subject=Підпис%20" class=menu>letter@gongadze.org

Організаційний комітет акції “Реквієм-2002: Обличчям до Правди”

Адреса веб-сайту: www.gongadze.org

Електронна адреса: HREF="mailto:requiem2002@gongadze.org" class=menu>requiem2002@gongadze.org

Телефон: 1-202-413-5613
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
998
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду