Рекламний «телепиріг»: московський прейскурант

9 Серпня 2002
1085

Рекламний «телепиріг»: московський прейскурант

1085
Керуючись девізом нашого видання – „телеглядач має знати”, ми коротко розповімо про вартість рекламного часу на деяких московських провідних каналах Телевізійних фахівців навряд чи зацікавить наведена нижче інформація – вона – у всякому разі багатьом з них – знайома. Але керуючись девізом нашого видання – „телеглядач має знати”, ми коротко розповімо про вартість рекламного часу на деяких московських провідних каналах.
Рекламний «телепиріг»: московський прейскурант
Хоча б для того, щоб нашим телеглядачам було зрозуміліше, які фінансові потоки „прокручуються” на телебаченні і навколо чого йде часом непомітна та незрозуміла сторонньому погляду боротьба.

Починаємо з російських розцінок передусім через те, що в наших сусідів така інформація достатньо регулярно публікується у відкритому доступі. Звісно, надалі ми спробуємо розповісти також про рекламні розцінки у вітчизняному телеефірі.

Коли йдеться про розміри рекламних надходжень на російське телебачення, експерти називають прогнозовану на наступний рік цифру в один мільярд доларів. Це, зрозуміло, не світовий рекорд, але для наших глядачів – цифра доволі абстрактна. Значно легше уявити собі рівень фінансових надходжень на прикладі окремих – популярних і не дуже – програм.

Почнемо з каналу ОРТ.

Ранковий ефір – не найдорожче місце для реклами. Але й тут є свій, так би мовити, прайм-тайм.

Отже, 60 секунд рекламного часу – саме такою одиницею виміру ми користуватимемось і надалі. Ця хвилина, показана у ранковому повторі якого-небудь серіалу, обійдеться замовнику у 24 000 доларів, а у повторі пельшевої „Русской рулетки” - 18600.

У вечірньому праймі та передпраймі вартість рекламного часу різко зростає.

„Большая стирка” – 75 000 доларів

У новинах, які виходять о 18.00 (за московським часом) хвилина коштує 58 000 доларів, а у програмі „Время” (21.00) – 84 000.

В таку ж суму обійдеться розміщення реклами у серіалі (21.30). Але лише з понеділка по четвер. У п’ятницю ця ж реклама вартуватиме вже 102 600 $.

Спроба прославити власну торгову марку разом з Максимом Галкіним у програмі „Кто хочет стать миллионером” вимагатиме з рекламодавця все за ті ж 60 секунд 87 600 $.

У вихідні піднімається вартість і на ранкові передачі. Улюблена багатьма глядачами „Пока все дома” претендує на 42 000 доларів. Рівно у десять раз менше попросять за рекламу в „Ночной смене” з Дмитром Дібровим – час його виходу в ефір – 00.30 – не надто підходящий для рекламодавців.

А у нестаріючому КВНі, дарма що він виходить тільки раз у місяць, обійдеться у 97 200 доларів.

Конкурувати за рівнем цін з ОРТ цілком може канал НТВ. Тут реклама в рубрике „отечественный сериал” (час виходу - 20.50) увечері коштує 61 200 доларів, вранці – 16 800. У новинній програмі „Сегодня” – 61 200. У фільмах, що йдуть о 22.50 – 60 000 доларів. Під час денного серіалу (16.30) – удвічі менше.

Трохи скромніші апетити у каналу РТР. Можливо, завдяки державній підтримці. У вечірніх „Вестях” вартість реклами у будні дні складає 42 000 доларів, а у вихідні – 62 400. Надпопулярному „Городку” навіть ранковий вихід в ефір не заважає просити з клієнтів 39 000$. Помірніша ціна й у серіалах, які йдуть у рубриці «Новый русский телероман» - всього 28 800 доларів.

Всі згадані канали – так би мовити, належать до „першого ешелону”. Їх ціновий відрив від інших досить великий. Для прикладу візьмемо канал СТС – канал, безумовно, найбільш прогресуючий серед „другого ешелону” та ще й віднедавна очолюваний Олександром Роднянським. Одразу побачимо, що розцінки на рекламу менші від каналів-„мейджорів” мало не на порядок.

Вартість 60 секунд у праймі (20.00 – 21.00) коливається від 7 170 до 8 430 доларів. А в таких добре відомих в Україні програмах, як „Повне мамаду” та „СВ-шоу” – 3 300 та 4260 доларів відповідно.

Звичайно, всі вищевказані ціни є базовими. Знижка, яка надається каналами потужним рекламодавцям, залежить від багатьох факторів і може коливатися від 10 до 50 відсотків.

Читайте також:href="">Телерекламы стало больше. Теперь она подорожает
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
„Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1085
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду