Відбулася презентація Центру медіареформ

25 Червня 2002
1362

Відбулася презентація Центру медіареформ

1362
У рамках проекту в Україні діятиме Центр медіареформ, директором якого з українського боку став Сергій Квіт, а з британського - професор Еліот В Україні презентовано новий проект під назвою “Медіареформи”. Його учасниками є Києво-Могилянська академія, зокрема Школа журналістики, яка діє в рамках Академії, а також Незалежна Асоціація мовників, журнал “Телерадіокур’єр” та інтернет-видання “Детектор медіа”.
Відбулася презентація Центру медіареформ
В проекті бере участь і низка британських структур, як от фірма TADS, Лідський університет, а також незалежні медіа-експерти. Проект поки що розрахований на три роки. На його реалізацію британський уряд виділив 800 тисяч фунтів стерлінгів.

У рамках проекту в Україні діятиме Центр медіареформ, директором якого з українського боку став Сергій Квіт, а з британського - професор Еліот. Також восени планується відкриття постійного прес-клубу. Центр займатиметься і видавничою, організаційною, навчальною, науково-дослідною діяльністю. Він не збирається залишатися осторонь законотворчої роботи. Відстоювати свою позицію у цьому напрямку учасники проекту збираються через конструктивну співпрацю з Комітетом з питань свободи слова Верховної Ради. Сергій Квіт повідомив, що уже налагоджені добрі стосунки з цим парламентським комітетом, який очолює Микола Томенко.

Усі учасники проекту відзначали одну із переваг цього проекту: комплексний підхід до розв’язання проблем медіа. Увага не буде концентруватися лише на чомусь одному. Різні організації, які представлятимуть Центр медіареформ, матимуть змогу реалізовувати свої проекти. Директор Центру Сергій Квіт заявив, що головне завдання на сьогодні – змінити ставлення до свободи слова і незалежних медіа у суспільстві. А присутній на презентації Надзвичайний і Повноважний посол Британії в Україні пан Роланд Сміт додав, що незалежні ЗМІ відіграють велику роль у демократичному суспільстві, тому потрібно докласти максимум зусиль для їх розвитку. Над цим повинні працювати як держава, так і суспільство.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1362
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду