З посади генерального директора ТРК “ЕРА” звільнено Юрія Захарченка. В.о. призначено Тараса Аврахова.

22 Квітня 2002
1133

З посади генерального директора ТРК “ЕРА” звільнено Юрія Захарченка. В.о. призначено Тараса Аврахова.

1133
Як повідомив ще в п’ятницю, у “Вікнах опівночі”, канал СТБ, ТРК “Ера” в черговий раз змінила свого генерального директора. Нагадаємо, що останнім часом цю посаду займав відомий багатьом ще за роботою в НТКУ Юрій Захарченко. Саме за його керівництва на “Ері” відбулися деякі істотні зміни як творчого, так і організаційного характеру.
З посади генерального директора ТРК “ЕРА” звільнено Юрія Захарченка. В.о. призначено Тараса Аврахова.
Можна пригадати як зміни у дизайні програм компанії, їхньому наповненні, у сітці нічного мовлення, так і, наприклад, той факт, що саме Юрій Захарченко був серед тих активістів, які доклали чимало зусиль для отримання ТРК “ЕРА” ліцензії на мовлення на Першому Національному (до того часу стосунки з НТКУ вибудовувалися нібито як у продакшн-студії, хоча і з деякими суттєвими “особливостями” ). Серед експертів, до речі, і досі не має одностайності щодо правомірності ліцензійної ефірної діяльності комерційної структури на державному каналі. Що, втім, не завадило “ЕРІ” незадовго до виборів вийти у ефір зі своєю інформаційною програмою “Підсумки” (до речі, порівняно з багатьма іншими новинами– досить об’єктизованою, якщо прикрити очі на постійну присутність в ефірі, звичайно, “заєдистів”, у списку яких Андрій Деркач, почесний президент “ЕРИ”, займає місце у першій двадцятці). Можна ще згадати, що саме за керівництва Юрія Захарченка на час виборів – і до нинішнього часу – з ефіру “ЕРИ” було знято Сергія Набоку. Хоча, безумовно, навряд чи це було рішення самого Захарченка.

У п’ятницю, за повідомленням СТБ, пана Захарченка повідомили про звільнення з його посади. СТБ повідомило, що начебто на його місце прийшов Василь Климчук, старий перевірений кадр “ЕРИ”. Але за даними “Детектор медіа”, насправді виконуючим обов’язки генерального директора став Тарас Аврахов – до цього глядачі могли його бачити в ефірі “Підсумків” в якості ведучого. Водночас Аврахов був головним редактором телерадіокомпанії. За неофіційними свідченнями, тепер у кадрі “Підсумків” Тараса Аврахова вже не буде, вестиме і нічний, і ранковий випуски програми Руслан Поліщук. А Василь Климчук є заступником гендиректора з творчих питань.

Щодо мотивів звільнення Юрія Захарченка, то вони наразі невідомі. Начебто – і самому йому, як повідомив сам Юрій у телефонному інтерв’ю телеканалу СТБ. Офіційна версія – закінчення дії контракту. Неофіційна, яка гуляє коридорами компанії - схожа на ту (так само неофіційну) , за якою пана Захарченка свого часу звільнив з НТКУ ще Вадим Долганов.

“Детектор медіа” має надію отримати деякі офіційні коментарі з приводу останніх подій на ТРК “ЕРА”. Хоча сподівань на те, що вони якось прояснять ситуацію – мало.

P.S. На 12 годину 22 квітня Тарас Аврахов відмовився від коментарів ситуації на телеканалі, повідомивши лише “Телекритиці”, що йому потрібна перерва на те, щоб розібратися у всіх справах, а потім вже приймати якісь рішення щодо подальшого розвитку телекомпанії.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1133
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду