Що готують українські телеканали 31 березня?

29 Березня 2002
924
29 Березня 2002
12:40

Що готують українські телеканали 31 березня?

924
День виборів обіцяє бути насиченим. Після того, як ви віддасте свої голоси на виборчих дільницях, зробіть свій вибір, як глядачі.
Що готують українські телеканали 31 березня?
(оновлено 29.03) День виборів обіцяє бути насиченим. Після того, як ви віддасте свої голоси на виборчих дільницях, зробіть свій вибір, як глядачі, - визначіться з каналом, щоб мати змогу спостерігати за післявиборчими перипетіями та отримувати свіжу інформацію.

У день виборів Новий канал запропонує глядачам спецпроект «Вибори –2002». Будуть прямі включення з виборчих дільниць, Центрвиборчкома і Верховної Ради, де працюватимуть відомі журналісти каналу Андрій Шевченко, Захар Бутирський і парламентський кореспондент - Катерина Лебедєва. Прямі включення здійснюватимуться завдяки технології використання оптико волокна , яка відпрацьована командою "Репортера" уже під час висвітлення передвиборчої боротьби кандидатів у парламент. Денні випуски "Репортера" о 12.00, 14.00, 17.00 (ведучий - Віктор Коваленко). Буде представлена динаміка дня виборів, останні новини в їхньому взаємозв'язку і необхідна передісторія.

Вечірні випуски в прямому ефірі - о 19.00, 20.00, 21.45, 00.00 (ведуча - Іванна Найда).

О 20:00 — пряме включення із залу УНІАН, де провідні українські соціологи оприлюднять попередні результати Парламентських виборів 2002 року за результатами exit-poll. Exit-poll — це опитування виборців одразу на виході з виборчих дільниць. Його проводитимуть три найбільш авторитетні соціологічні служби України в день виборів.

Два підсумкових вечірніх випуски о 21.45 (тривалістю 40 хв.) і в 00.00 (протягом 1 години) будуть вести Іванна Найда і, після довгої відсутності в ефірі, Олександр Ткаченко, що так прокоментував своє повернення в ефір: "В екстремальних умовах виборів - добрий шанс згадати журналістику. Сподіваюся, що найближчим часом у мене вийде сполучати керування каналом з журналістською професією".

21:45 — на “Новому каналі” починається телевізійний марафон “Ніч виборів”. Під час телемарафону, крім найсвіжішої інформації та прямих репортажів із залів ЦВК та Верховної Ради України, на прямому зв’язку зі студією будуть регіональні студії міст Харкова, Донецька, Одеси, Сімферополя та Львова з оперативною інформацією про хід та результати голосування громадян у цих областях, а також про зафіксовані порушення з боку місцевих органів влади, якщо такі матимуть місце.

Гості студії - лідери всіх основних партій і блоків, що довідаються про перші результати виборів на Новому Каналі одночасно з телеглядачами. У цей же час (о 21.45 і 00.00) у вечірній студії "Репортера" - соціологи, політологи, політтехнологи, що прокоментують голосування і характер виборчого процесу: Тарас Гринів, Марат Гельман, Дмитро Табачник, Микола Томенко, Михайло Погребинський, Олексій Грищенко, Олександр Мартиненко, Володимир Грановський; журналісти Юлія Мостова, Олексій Мустафін. Буде надана також можливість висловити свої думки й оцінити події і пересічним громадянам України.

До речі, телемарафон на “Новому каналі” “Вибори — 2002. Телебачення як незалежний спостерігач” підтримали Інститут Відкритого Суспільства та МФВ. Бюджет цього проекту — 9, 594 дол. США.

Проект телемарафону на “Новому каналі” та спеціальна рубрика новин про хід і результати виборів 2002 року в програмі “Репортер”, стали можливими завдяки співпраці декількох донорських організацій, зокрема: Міжнародного фонду “Відродження”, Програми “МАТРА” при Міністерстві закордонних справ Голландії в Україні, Інституту Відкритого Суспільства (Будапешт) та Відділу технічного співробітництва при Посольстві Канади в Україні.

Телеканал «Інтер», у свою чергу, підготував спеціальний проект «Точка отсчета», перша частина якого почнеться 31 березня в 20.00 спеціальним випуском «Подробностей недели», а завершиться далеко за північ. Другу частину можна буде подивитися 1 квітня з 7 до 10 ранку.

Дійство розгорнеться в декількох студіях, де ведучі Олександр Мельничук, Світлана Леонтьева, Максим Равреба та Валерій Клименко паралельно з повідомленням новин про хід виборів обговорюватимуть з провідними соціологами, політиками, експертами, політтехнологами велике коло питань, пов'язаних з виборчою кампанією.

До розмови підключаться журналісти з регіонів, власні кореспонденти «Інтера» у Москві й у Вашингтоні, що у прямих включеннях познайомлять глядачів з думкою місцевих експертів про ситуацію в українському політикумі. Програму доповнять сюжети, підготовлені знімальними групами інформаційно-аналітичної служби каналу і спеціальні випуски «Народної платформи», де своє слово скажуть пересічні виборці.

Володимир Ар’єв повідомлятиме з Центвиборчкому про результати голосування, що надходитимуть. Наочно їх продемонструє віртуальна студія, де графіки, цифри, схеми, діаграми змінюватимуться відповідно до нових даних про розклад голосів у парламенті. Обговорення супроводжуватиме інтерактивне голосування глядачів, що зможуть скористатися як спеціальною телефонною лінією, так і висловити свою думку на форумі сайту «Подробности» (www.podrobnosti.ua).

А от телеканал СТБ цього разу вирішив відмовитися від вже традиційної виборчої ночі, проте докладно розповість про виборчий день.

За словами Юрія Горбаня, головного редактора “Вікон” телеканалу СТБ, у день виборів телеканал вирішив зупинитися на широкому висвітленні ходу голосування. Спецвипуски “Вікон” “Вибори-2002” о 15.20, 20.50, 23.00 та 01.50, а також 1 квітня о 7.00 та 9.00 проведуть Ірина Ваннікова та Роман Скрипін. Окрім прямих включень з Центрвиборчкому, передбачено репортажі з штабів найвпливовіших блоків та партій, закритих виборчих дільниць (в’язниць, військових частин) тощо. Оперативні мобільні групи будуть готові у будь-який момент вирушити на цікаві події, пов’язані з виборами.

На каналі ICTV у цей день вийде програма “Телемарафон”. Передбачаються прямі включення із регіонів України, з ЦВК, сюжети про те, як проходять вибори. З 20.00 до 3.00(5.00) разом з ведучими - Дмитром Кисельовим та Оленою Фроляк глядачі матимуть змогу почути коментарі експертів у студії, а також дізнатися думкио глядачів щодо післявиборчої ситуації. І, звичайно, випуски «Свободи слова» з Д. Кисельовим о 19.00 та випуски новин «Фактів» протягом дня також будуть присвячені виборам.

В ніч з 31 березня на 1 квітня ТРК “Гравіс” вийде в ефір зі спеціальним проектом “Ніч виборів на УТ-1” на Першому національному каналі.На виборців чекають аналіз, коментарі та підсумки парламентських виборів.

Між іншим, міжнародний фонд “Відродження” (МФВ) підтримав проект програми передвиборчих дебатів “Саме ті. Дебати” та “Ніч виборів”. Розмір гранту — 27, 659 дол. США.

О 1.20 вийде інформаційно-аналітична програма «Панорама. Вибори-2002» з сюжетами, прямими влюченнями, коментарями політологів та інтерв’ю з Михайлом Рябцем.

Новини протягом дня також не оминатимуть теми виборів.

У поствиборчу ніч з 31 березня на 1 жовтня з 22.00 до 2.00 у прямому ефірі каналу «1+1» відбудеться телемарафон «Ніч виборів». Протягом чотирьох годин всі учасники програми і телеглядачі будуть спостерігати за процесом голосування, стежити за ходом підрахунку голосів і за тим, як розвертається фінальна стадія парламентських виборів. У студію запрошені лідери політичних блоків і партій, представники їхніх передвиборних штабів, експерти, політологи і соціологи.

Канал «1+1» готує прямі включення з Центвиборчкому, з Верховної Ради, де буде йти рівнобіжний підрахунок голосів, оперативні включення з регіонів, сюжети і репортажі спецкорів каналу «1+1». Будуть представлені дані exit-poll’s («опитування біля виходу”), попередні цифри, що дають представлення про хід виборів: результати опитування виборців на виході з виборчих дільниць після голосування. Журналісти «ТСН» готують низку інформаційно-аналітичних матеріалів для того, щоб представити максимально об'єктивну і повну картину виборчої кампанії очима її учасників і сторонніх спостерігачів. Теми обговорення: нові процеси і технології в ході нинішньої передвиборчої кампанії; перспективи формування парламентського більшості; нова політична ситуація в Україні після виборів у парламент.

Вести прямий ефір програми «Ніч виборів», усі прямі включення, координувати і керувати ними будуть ведучі «ТСН» Алла Мазур, Людмила Добровольська, Олесь Терещенко, Андрій Тичина і ведуча теледебатів «Вибори 2002» Ганна Безулик.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
"Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
924
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду