“Інше” кіно?

20 Березня 2002
959
20 Березня 2002
11:17

“Інше” кіно?

959
Нещодавно канал “1+1” завершив показ нового російського серіалу “Клітка”. “Детектор медіа” завжди прагне співпраці з молодими журналістами, студентами, які будуть втілювати обличчя української журналістики через кілька років. У нас постійно проходять практику студенти Інституту журналістики.
“Інше” кіно?
І сьогодні ми публікуємо спробу студентки 3-го курсу Ольги Лілік вийти за межі інформаційних матеріалів, які зазвичай готуються молодими для “Детектор медіа”, і написати невелику рецензію на серіал “Клітка”, який нещодавно пройшов на телеканалі “1+1”. Побажаємо Ользі творчих успіхів та енергії в оволодінні професійними інструментами.

Нещодавно канал “1+1” завершив показ нового російського серіалу “Клітка”.

Після трагічної загибелі чоловіка та сина щасливе життя молодої жінки перетворюється на божевільне існування, сенсом якого є лише думка про помсту. Навіть у похмурих камерах Бутирки, куди Настя потрапляє за неправдивим свідченням , жага крові не дає їй здатися. Адвокатські інтриги, жорстокі побиття, карцер та примусове лікування в тюремній психушці – цей шлях жахливіший за всі кола пекла, але не страшніший за смерть близьких. Та чи може людина жити самою помстою?..

“Клітку” справедливо можна віднести до розряду “інше кіно”. Вона захоплює не відпускає до останніх хвилин. Це не просто черговий вдалий проект російського телебачення, зі знайомими обличчями, цікавими діалогами та гарними декораціями. Це справді досить глибокий, несподівано напружений і проблемний фільм, сповнений невимовної людської скорботи і ядучої гіркоти. Така собі оповідь філігранної роботи про звичайне людське щастя, про втрати, жахливу самотність і безвихідь, про одержимість та цілеспрямованість, але, перш за все, про людяність, доброту та милосердя. І вже, напевно, це кіно зовсім не про помсту, не про вязницю і не про психушку. Просто відчуваєш, що є любов. Розумієш, що саме цього нам перманентно не вистачає в житті і після закінчення фільму в стилі “а завтра буде новий день...” йдеш на пошуки чогось головного.

Режисером серіалу є Сергій Бєлошников (володар “Срібного ведмедя” Берлінале за стрічку “Щасливо залишатися!”, продюсер, сценарист “Ката”, “Бідної Саші” та серії “Маросейки, 12”), а головну роль виконала Ірина Апексимова, одна з наймодніших російських актрис, котра з моменту появи в “Дні народження Буржуя” стала улюбленецею і українського глядача. Зігравши “бізнес-вумен” майже у 150 фільмах, актриса нарешті вирішила змінити амплуа. І хоча Ірина вже давно довела свій акторський талант, за її власними словами, в “Клітці” вона вперше грала по-справжньому. Без сумнівів, без неї “Клітка” не була б “Кліткою”.

Як відомо, “Клітка” стала найрейтинговішим серіалом Росії. Популярність чекала його і на каналі “1+1”. Після показу першої серії рейтинг серіалу складав 19%, а в наступні дні досяг свого піку – 19-21% (подібна ситуація востаннє була під час показу “Дня народження Буржуя”). Експерти каналу впевнені, що “Клітка” – це зразок серіалів нового типу, які зараз найбільш потрібні глядацькій аудиторії. На каналі, як вже повідомляла “Детектор медіа”, вже готуються наступні проекти. Отже, це лише початок...
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
959
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду