Найбільше іспаномовне ЗМІ вилікується завдяки… Чемпіонату світу з футболу

6 Березня 2002
1029

Найбільше іспаномовне ЗМІ вилікується завдяки… Чемпіонату світу з футболу

1029
Мексиканський медіа-гігант “Телевіза” (Televisa) сподівається на цьогорічне пожвавлення місцевої рекламної індустрії і планує розширити свою аудиторію. За данними інформаційного агентства «Рейтер», торік від уповільнення темпів зростання економіки США сусідня Мексика опинилася в рецессії, що спровокувало згортання обсягів реклами.
Найбільше іспаномовне ЗМІ вилікується завдяки… Чемпіонату світу з футболу
Це, у свою чергу, вдарило по фінансових показниках найбільшого у світі іспаномовного медіа-концерну. За показниками 4 кварталу 2001, продажі «Телевізи» - яка заробляє переважно на рекламі – впали на 5.2 %. «Справді, наші прибутки постраждали», - так заявив на недавній пресс-конференції фінансовий директор «Телевізи» Альфонсо де Агноїта. «Однак, попередня інформація про наші продажі у січні дає підстави вірити, що рекламний ринок Мексики нарешті досяг найнижчої точки падіння і на часі його відродження», - додав він.

«Телевіза» володіє найбільшим у Мексиці телеканалом з 24-годинним мовленням, а також видавництвом, кабельним оператором, Інтернет-порталом і кількома радіостанціями. Вона також займається виробництвом популярних музичних творів і продає їх на американському ринку через відому медіа-групу «Юнівіжн» (Univision). До речі, у грудні співробітництво мексиканців з американськими колегами вийшло на новий рівень – підписана угода про ексклюзивні права «Телевізи» на розповсюдження свого продукту в США в обмін на збільшення долі в групі «Юнівіжн» з 6 до 15 %

«З огляду на циклічну природу бізнесу, ми розраховуємо, що телевізійний бізнес відродиться вже у першому кварталі,», – розмірковує Агноїта. – «Хоча справи насправді є кращими, ніж здається на перший погляд. Ми знаємо, наприклад, що рекламодаці накопичують гроші для другого кварталу, коли буде Чемпіонат світу з футболу». У Мексиці, де футбол користується надзвичайною популярністю, розцінки на телерекламу в футбольних матчах, особливо за участі національної збірної, є зазвичай найбільшими.

«Телевіза» також відверто відрапортувала, що у 4 кварталі вона мала найнижчий касовий дохід від операційної діяльності EBITDA - 1.696 мільярд песо відповідно до позаторішніх 2.071 мільярдів. І «Телевіза» вірить, що цей показник, за яким прискіпливо стежать кредитні установи, покращиться, особливо після того, як у січні медіа-концерн завоював ще трохи телевізійної аудиторії з 67.9 до 70.3 % у основний телевізійний відтинок часу 16.00-23.00.

Але, як кажуть, не все так погано у «мексиканському телевізійному домі». В той час, як справи найбільшого в тій країні ЗМІ «Телевіза» складаються не кращим чином, у його найближчого конкурента в галузі телебачення «ТБ Ацтека» у 4 кварталі минулого року показник EBITDA підскочив аж на 44 %.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1029
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду