Телевізійний університет в Польщі

6 Березня 2002
944

Телевізійний університет в Польщі

944
З 2002 року в Польщі на каналі ТМТ („Trochę Młodsza Telewizja”) буде транслюватися “Телевізійний університет” – цикл передач, підготовлених телекомпанією в співпраці з академічними і освітніми інституціями.
Телевізійний університет в Польщі
В Польщі, як, певною мірою, і в Україні, намітилась чітка тенденція зміни форми навчання: тоді як в 1991-1992 академічному році в польських університетах на денних курсах навчалося 310,1 тисяч студентів, а на курсах заочних/вечірніх/екстерністичних – 97,8 тисяч, то в році 2000-2001 ситуація докорінно змінилася: відповідно, 687,5 і 897,3 тис. Протягом останніх 10 років кількість студентів денних курсів збільшилась трохи більше ніж вдвічі, і за прогнозами, цей рівень зберігатиметься найближчими роками. Натомість, прихильників позаденного навчання стало майже в десять разів більше, і тенденція збільшення їх кількості триватиме й далі. Поширюється практика проходження бакалаврату на денних курсах, а виконання магістеріуму заочно. Молоді хочуть і мусять вчитися, і без відриву від праці, котра, власне, забезпечує їм кошти на студії. А основне, заощаджується час на побудову кар'єри.

З 2002 року в Польщі на каналі ТМТ („Trochę Młodsza Telewizja”) буде транслюватися “Телевізійний університет” – цикл передач, підготовлених телекомпанією в співпраці з академічними і освітніми інституціями. Телеуніверситет є частиною ширшої мультимедіальної програми Віртуального університету, в якій, крім телебачення, використовуються можливості, що створюються за допомогою Інтернету і новітніх технологій передачі даних. Віртуальний університет не є черговим вищим навчальним закладом. Це за суттю є центр доступу, комунікаційний вузол для освітньої системи, що спільно реалізується рядом, в основному, приватних вузів, і виконує роль посередника та інтегратора поміж ними та студентами. Така форма навчання дає багато переваг: легкість доступу до інформації, впорядкованість нотаток за допомогою комп”ютерних видруків, вибір класних спеціалістів, професорів, яких, в інших обставинах, мало шансів досягти. Поза тим, фінансові переваги: відпадає кошт доїздів на лекції чи екзамени, побуту поза домом, додаткова трата часу і видатки, з цим пов'язані.

Дослідження демонструють, що школи, котрі співпрацюють з Віртуальним університетом, отримали до 40% зросту зголошень нових студентів. Відповідний зиск матимуть кабельні оператори, котрі налаштуються на співпрацю з Телеуніверситетом, і котрі, зокрема, зможуть зреалізувати ідею медіальної синергії: забезпечити абонентам доступ до супутникового ТБ, широкодоступний доступ до Інтернету, інтерактивний зв'язок - тут кабельні мережі на даний час ніхто не в стані замінити.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Варшава
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
944
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду