Відповідальність ЗМІ перед виборцями стає в Америці традицією

5 Березня 2002
782

Відповідальність ЗМІ перед виборцями стає в Америці традицією

782
Одна з найстаріших медіа-компаній Америки «E. W. Scripps» третій рік поспіль дотримується своєї традиції – активно долучатися до передвиборчих баталій, виходячи при цьому не з жорстких інтересів бізнесу, а керуючись винятково суспільною користю.
Відповідальність ЗМІ перед виборцями стає в Америці традицією
Компанія заявила, що її телевізійні станції цього року знову надаватимуть безкоштовний ефірний час кандидатам у члени Конгресу і місцеві ограни влади. У 2000 році станції, що належать «Scripps», вперше робили подібне за рекомендацією Комітету радників Президента США з питань публічних зобов’язань телевізійних мовників.

Цього року 9 ефірних телестанцій компанії «Scripps» вийшли з ініціативою «Демократія 2002", яка включає в себе надання кандидатам по 5 безкоштовних ефірних хвилин з 17.00 до 23.35 протягом 30 днів до дати голосування на загальних виборах. Також станції надаватимуть кандидатам у місцеві органи влади стільки безкоштовного часу, скільки потрібно, теж за 30 днів до дня голосування. "Цей хід нашої компанії заохотить окремих громадян і групи громадян до активного діалогу з кандидатами», - каже Джон Ленсінг, віце-президент з питань телебачення компанії «Scripps».

«Scripps» http://www.scripps.com/, є типовим представником невеликого сімейного журналістського бізнесу в Америці і веде початок з далекого 1922 року, коли був створений одноіменний фонд підтримки ЗМІ. Тепер концерн має 9 регіональних ефірних телестанцій, які загалом охоплюють близько 10% національної аудиторії і входять, як структурні підрозділи, до телемереж Ей-Бі-Сі та Ен-Бі-Сі. На додачу до цього компанія утримує три кабельні телеканали «Дім і сад», «Їжа» і «Зроби сам», а також цього місяця планує запустити четвертий кабельний канал під умовною назвою «Гарне життя». Концерн «Scripps» випускає 21 щоденну регіональну газету і впевнено посідає 9 місце у списку американських газетних видавництв. В компанії працюють понад 10 тисяч співробітників і, наприклад, у 1999 вона заробила рекордну для себе суму - понад 1,5 мільярда доларів. Структура доходів така: 60% заробляють газети, 20% - телестанції, 15% - спеціалізовані кабельні мережі і решта – заробітки від ліцензування і інших медіа-проектів.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
782
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду