“Інтер” презентував нову студію та “планов громадье”

4 Березня 2002
919

“Інтер” презентував нову студію та “планов громадье”

919
Сьогодні телеканал “Інтер” презентував нову сучасну студію. Проект студії задумувався ще 1996 року, коли “Інтер” тільки починав розкручуватися, а здійснився тільки зараз – за сприяння 10 вітчизняних компаній, впродовж трьох з половиною місяців. За словами почесного президента каналу Олександра Зінченка, створюючи студію, вони орієнтувалися передусім на євростандарт та сучасне виробництво.
“Інтер” презентував нову студію та “планов громадье”
І хоча нова студія, в традиційних для каналу синьо-білих кольорах, не найбільша в Україні, є ціла низка нововведень, що були втілені у її розробці.

Насамперед, як відзначив технічний директор “Інтеру” Анатолій Черній, це віртуальна студія, завдяки якій можна втілювати найхимерніші фантазії творчої команди телеканалу – це і створення різноманітних мізансцен, і використання всіляких технічних “наворотів” (віртуальне зображення прив’язується до будь чого за допомогою сітки на стіні, яку розпізнає комп’ютер). Пікантною родзинкою виступала у презентації студії унікальна німецька підлога, яка не боїться найтонших жіночих підборів і водночас може витримати вагу танка. Щоправда, міцність ії продемонстрував цього разу все-таки не останній, а лише... Руслана Писанка.

Найголовнішою проблемою при створенні студійного павільону було налагодити акустику (оскільки поряд з будівлею проходить трамвайна лінія). Проблеми позбулися завдяки, зокрема, і саме цій плаваючій підлозі, яка поглинає всі коливання будівлі. Спеціальні резонатори роблять звук чистим, а завіса, що рухається по колу, дозволяє легко змінювати декорації. Це також особлива світлова система, керувати якою можна за допомогою комп’ютера. Не обійшли увагою і систему звуку – голосовий зв’язок і система озвучування теж на належному рівні. Крім того, було запроваджено унікальну аерозольну систему автоматичного пожежогасіння, яка не пошкоджує студійну апаратуру. Щодо телевізійного обладнання – інтерівці використовують новітні цифрові камери.

На прес-конференції також розповіли, яку кількість підприємств має «Інтермедіагрупа» (до ціїї назви Олександр Зінченко порадив звикати). Концерн містить у собі типографію, яку презентують тижні за три, інтернет (об’єднання кількох інтернет-сайтів), декілька каналів (на супутниковій платформі, крім “Інтера+”, є “Ентер” і “Ентер-фільм”). Пан Зінченко пообіцяв, що це далеко не останні проекти, бо протягом півроку вже відкрилися два супутникові канали, і планується відкриття ще кількох продуктів. Передбачається, що і у презентованому студійному павільйоні виходитимуть різні канали, зокрема, канал “Ентер”.

Голова Держкомінформполітики Іван Чиж, який був присутній на прес-конференції, привітав таке прагнення до створення нової якості вітчизняного ефіру і висловив сподівання, що конкурентне середовище на ринку українських електронних ЗМІ буде підтримуватися і надалі.

Про нові проекти на каналі, більшість з яких буде відзнято в новій студії, розповів виконуючий обов’язки голова правління “Інтера” Влад Ряшин. У канала з’явилася можливість відкрити 2 корпункти, що постійно діють у Росії та США. Корпункти, до речі, відкриті для аренди другими телекомпаніями.

Сьогодні о 20.40 відбудеться прем’єра кримінал-шоу “Афера”. Його ведучий Ілля Ноябрьов залишить усі проекти заради нового шоу, а в програмі “Показуха” замість нього з’явиться нове обличчя. Нещодавно запущено нове розважальне суботнє шоу “Хто крайній?”. Крім того, вже розробляється новий формат інтелект-шоу, який планується вивести в ефір наприкінці квітня. Готуються нові прямоефірні проекти, проекти в форматі real-TV, а також програми нічного ефіру з використанням інтерактиву, SMS-повідомлень, чату, високотехнологічних мобільних декорацій.

Зовсім скоро на глядачів “Інтеру” чекають нові серіали, закуплені у канала “ГРТ” – “Вбивча сила-4”, “Спецназ”, “Азазель”. Підписані контракти з відомими кінокомпаніями Universal, Paramount Pictures, Warner Brothers, Walt Disney, Dream Works. Із власних проектів – закінчився показ 9-серійного серіалу “Бездельники», у стадії завершення 2-серійний художній фільм “Изгнанные из рая», що знімається на студії “Укртелефільм”.

Від “Детектор медіа”. – Щодо якості деяких з тих проектів, про які йшлося на прес-конференції менеджерів та кріейтерів каналу – то вже інша мова.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
“Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
919
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду