Німецький медіа-магнат провалюється у боргову пастку

25 Лютого 2002
968

Німецький медіа-магнат провалюється у боргову пастку

968
Німецький медіа-магнат Лео Кірх знову оголосив, що все ж таки продає частину прав на трансляцію всесвітньовідомих перегонів «Формула-1» Німецький медіа-магнат Лео Кірх знову оголосив, що все ж таки продає частину прав на трансляцію всесвітньовідомих перегонів «Формула-1» з надією відшкодувати свої більш, як 5 міль’ярдні борги у євро. «Кірх групп» володіє 58 % холдингу «SLEC», якому належать права на телетрансляцію «Формули-1», одних з найпопулярніших спортивних змагань у Європі.
Німецький медіа-магнат провалюється у боргову пастку
Як повідомляє агентство «Асошейтед пресс», перегони є першою ластівкою з імперії Кірха, яку йому доведеться розпродати, уникаючи фінансового краху. Свого часу німецький медіамагнат взяв значні кредити для розбудови амбітного проекту платного цифрового телебачення, де й збирався транслювати улюблену «Формулу-1».

Речник медіа-магната Хартмут Шульц заявив, що Кірх "відкритий для переговорів щодо продажу з кожним серйозним інвестором, зокрема з автомобілебудівниками, що беруть участь у перегонах». Це – «Феррарі», «Фіат», «Даймлер-Крайслер», «Мерседес-Бенц», підрозділ «Ягуар» американського «Форда», «БМВ» і «Рено».

Автомобільні гіганти не задоволені позицією медіагрупи Кірха, яка контролювала трансляцію «Формули-1», що виливалося у публічні спекуляції з метою змусити Кірха піти на поступки. Автоконцерни непокоїлися, що незабаром Кірх «заховає» славетні перегони у платні цифрові канали. Деякі компанії взялися навіть за організацію окремих змагань гоночних болідів.

Потужна медіа-імперія Кірха складається з найбільшої у світі фільмотеки (права на трансляцію кінопродукції поза межами США), телестанцій (понад 25% аудиторії Німеччини), платного супутникового ТБ (СП з «Бі-Скай-Бі» американця Руперта Мердока) і з 40% акцій у провідному німецькому газетному видавництві «Алекс Шпрінгер Ферлаг».

На додачу до проблем з боргами по кредитах, Лео Кірх має клопіт з позовом від Руперта Мердока на суму 1.7 мільярдів євро (повернення 22% активів СП), і з позовом видавця Шпрінгера на суму 767 мільйонів євро (повернення 11.5 % акцій телегрупи «ProSiebenSat.1»). Фінансові аналітики в шоці – Кірху ніде взяти такі гроші й він змушений викручуватися. Наприклад, цього тижня німець запросив свого конкурента Руперта Мердока у Берлін, що умовити його взяти акції холдингу «Кірх медіа телевіжн» і частину прав на трансляцію кінофільмів. Але речник головної мердоківської структури «Ньюз корпорейшн» заявила, що американський медіамагнат не зацікавлений у німецьких медіа і, навпаки, хоче забрати звідти свої гроші.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
968
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду