Американці на сторожі пристойності

19 Лютого 2002
926

Американці на сторожі пристойності

926
Християнські і громадські організації консерватиних поглядів прагнуть провчити американську телемережу “Фокс” за непристойність. Тиждень тому члени 15 організацій підписалися під відкритим листом до Федеральної комісії з комунікацій (ФКК), вимагаючи розслідування “обурливого нехтування” стандартів пристойності у телесеріалі “Бостонська публіка”.
Американці на сторожі пристойності
Серед підписантів - організації “Центр – це сім”я”, “Етика у масс-медіа”, “Громадяни за суспільні цінності”, “Занепокоєні жінки Америки”, Християнська коаліція, Американські асоціації християнських шкіл і євангелістів.

Кілька фрагментів з “Бостонської публіки” визначені у листі, як неприйнятні. Зокрема, епізод, в якому школярка, що претендує на посаду старости групи, займається оральним сексом з іншим претендентом в обмін на його підтримку при голосуванні, чи інший епізод, де школярка заробляє кишенькові гроші, виконуючи стриптиз. Також у зверненні згадується і про сюжетну лінію про статеві зв”язки вчителя і учениці. ``На нашу думку, такий серіал, як “Бостонська публіка”, не можна показувати у прайм-тайм, коли будь-яка дитина може це бачити”, - зазначено у листі громадських організацій до керівника ФКК Майкла Пауела.

У відповідь телемережа “Фокс”, що належить медіа-магнату Руперту Мердоку, розповсюдила заяву на захист серіалу і виконавчого продюсера Девіда Келлі, який є володарем двох престижних премій “Еммі” за роботи ``Союзник Макбілл'' і ``Практика''. У заяві йдеться: ``Бостонська публіка ” грунтується на драматичних ситуаціях з реального життя, іноді вражаючих, з якими наші діти стикаються у школах щодня”.

Серіал виходить на телеекрани другий сезон поспіль і утримує третю позицію з популярності у глядацької аудиторії віком 18-49 років (найпривабливіша група для рекламодавців), а також перебуває на 20 місці серед шоу, що демонструються в Америці у вечірній прайм-тайм. Критики, однак, і раніше не шанували “Бостонську публіку”, як тільки побачили сцену, в якій вчитель вийняв пістолет, щоб зробити зауваження учням щодо дисципліни. Також серіал не задовольняв консервативно налаштовані громадські кола, адже демонструвався у 20-годинному слоті, який телемережі Америки традиційно резервують для сімейних передач.

Федеральні ефірні регулятори з ФКК, які потерпають від численних судових позовів, раніше заборонили будь-яку трансляцію непристойностей між 18 і 22 годинами. ФКК також наклала заборону на лайливі висловлювання у телепередачах, включаючи вирази, де згадуються чи описуються статеві органи, статеві акти і які є вочевидь образливими “відповідно до сучасних суспільних норм”. Однак у листі обуреної громадськості наголошується на слабкості регуляторів у їхніх зусиллях зробити вечірній телепоказ пристойним. Так, у листі глядачі висловлюють вдячність за підтримку спеціальному уповноваженому ФКК, демократові Mайклу Коппсу, й закликають шефа комісії, республіканця Майкла Пауела разом з іншими членами пристати на їхній бік.

Цікаво, що лист обурених глядачів “Публічного Бостона” з”явився якраз через тиждень після ще одного гучного ефірного скандалу. Співачка Сара Джонс подала позов на ФКК, щоб відстояти право на свободу висловлювань. Вона вдалася до цього після того, як комісія з комунікацій засудила її нову пісню і оштрафувала одну з радіостанцій за трансляцію цієї пісні в ефірі.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
за матеріалами агентства “Рейтер”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
926
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду