Херсонські журналісти закликали іноземних колег активніше висвітлювати події у захопленому регіоні

Херсонські журналісти закликали іноземних колег активніше висвітлювати події у захопленому регіоні

8 Червня 2022
902

Херсонські журналісти закликали іноземних колег активніше висвітлювати події у захопленому регіоні

902
«Спонукайте владу ваших країн до рішучої підтримки нашої країни та до світової ізоляції Росії. Кажіть про відсутність офіційних коридорів для виїзду з Херсонщини з перших днів повномасштабного вторгнення Росії. Звертайтесь до міжнародних інституцій, які можуть вплинути на гуманітарну кризу, яку окупант штучно чинить на території нашої області», – наголошують медійники у відкритому листі.
Херсонські журналісти закликали іноземних колег активніше висвітлювати події у захопленому регіоні
Херсонські журналісти закликали іноземних колег активніше висвітлювати події у захопленому регіоні

Херсонські журналісти, яким вдалося вирватися з міста, яке окупували росіяни, закликали іноземних колег активніше висвітлювати події в регіоні. Про це йшлось під час заходу в «Українському медіацентрі» у Львові, повідомляє «Кавун.city».

Журналісти зачитали відкритий лист до своїх колег в усьому світі:

«Шановні колеги зі всього світу! У день свого професійного свята ми, херсонські журналісти з різних куточків Херсонщині, які вимушено перебувають у Львові, в інших містах та країнах, звертаємося до вас із закликом поширювати достовірну інформацію про тимчасово окуповану російськими військами українську Херсонщину.

Херсонщина поневолена, але незламна. Херсонщина більше ста днів в окупації, ворог захопив 94 відсотки території області.

З перших днів патріотичні громадяни, в тому числі й журналісти, виходили на мирні акції спротиву у своїх населених пунктах, протистояли озброєним військовим. З часом тиск посилився, мітинги стали неможливими, почалися викрадення та катування активістів. Серед таких є і журналісти. Багато активістів змушені були покинути область з міркувань безпеки. При цьому за весь час не було жодного офіційного «зеленого коридору» для виїзду на підконтрольні території.

Вже тиждень Херсонщина без зв'язку. Окупант відключив українських мобільних операторів, триває тотальний контроль за спілкуванням в соціальних мережах та телефоном. У Херсонщини намагаються відібрати голос, але не можуть знищити душу. Ми українці, ми вільні!

Колеги, поки зарано відчувати втому від війни. Закликаємо вас ще більше розповідати про поневолену українську Херсонщину, поширювати матеріали херсонських журналістів! Це надає сил та мотивує людей, які живуть в окупації. Давайте разом наближати перемогу, розуміючи, що на території нашої держави зараз виборюється ціннісне майбутнє Європи.

Спонукайте владу ваших країн до рішучої підтримки нашої країни та до світової ізоляції Росії. Кажіть про відсутність офіційних коридорів для виїзду з Херсонщини з перших днів повномасштабного вторгнення Росії. Звертайтесь до міжнародних інституцій, які можуть вплинути на гуманітарну кризу, яку окупант штучно чинить на території нашої області. Десятки наших колег втратили роботу через закриття незалежних українських ЗМІ на тимчасово окупованій території, декілька перебувають за ґратами.

Журналісти потребують фінансової та психологічної підтримки. Упевнені, разом ми здатні підсилити голос української Херсонщини, зможемо допомогти у цій зухвалій інформаційній війні!»

Нагадаємо, за даними представниці президента в АР Крим, на Херсонщині росіяни утримують близько 600 заручників, переважно це журналісти та активісти.

Крім того, на Херсонщині окупанти «віджали» чотири канали, п’ять радіокомпаній та сім провайдерів і намагаються набрати штат працівників на телерадіокомпанію «Скіфія».

Фото: «Кавун.city»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
902
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду