Про новорічні смаки вітчизняних каналів

27 Грудня 2001
1431

Про новорічні смаки вітчизняних каналів

1431
Народна мудрість, що до нас прийшла з найноворічнішого фільму «Іронія долі або З легким паром», стверджує: як Новий рік зустрінеш, так його і проведеш. Для тих, хто не мислить новорічного свята без «голубого вогника», - анонси святкових програм вітчизняних телеканалів.
Про новорічні смаки вітчизняних каналів
Для тих, хто не мислить новорічного свята без «голубого вогника», - анонси святкових програм вітчизняних телеканалів.

Ведучі телеканала СТБ будуть зустрічати рік Коня у прямому ефірі. Студія новин з десяти годин вечора перетвориться в салон для прийому гостей, і його хазяєвами стануть п'ять ведучих новин (Катерина Нестеренко, Сергій Попов, Роман Скрипін, Ігор Татарчук і ві-джей Гліб G). Саме вони будуть вести бесіди з естрадними зірками, українськими модельєрами, глядачами. До речі, глядачі будуть представлені у віртуальному і реальному вигляді. Ті, хто сидітимуть біля екранів, зможуть зателефонувати прямо “у телевізор” чи скинути своє повідомлення на пейджер. Хто не мислить себе без комп'ютера – поздоровити усіх через ICQ чи відсвяткувати Новий рік у чаті.

У новорічну ніч на СТБ очікується прем'єра: з'являться нові обличчя, досить незвичайні для українського телебачення. Вони досить гострі на язик, незважаючи на те, що це всього-навсього лише ляльки, спеціально виготовлені для новорічної ночі. Не обійдеться і без самоіронії. Призвідники п’ятичасового новорічного марафону обіцяють зйомки прихованою камерою на телеканалі і пародії на прямі включення, і розповіді про екзотичні і традиційні новорічні обряди, і конкурси, на яких глядач може виграти трохи шампанського до святкового столу чи обміняти гривню на нову європейську валюту.

Багато різних несподіванок у ніч з 2001 на 2002 рік чекає глядачів телеканала «1+1» у “Голубому вогнику”. Записи першого українського “Голубого вогника з каналом “1+1” відбувались в павільйонах “Мосфільму”, куди у своєрідний новорічний вояж помандрував весь творчий колектив каналу. Грандіозні декорації шоу обов”язково нагадають телеманам із стажем рязанівську “Карнавальну ніч”. Гостинна пара ведучих – Ольга Сумська та Сергій Полховський. “Вогник” відвідали українські і “заморські” гості. З вокальним привітанням парламенту виступив В'ячеслав Піховшек…

Новорічну тему не могли оминути й інші програми каналу. Святкова вечірка Клубу Відкритої української Ліги КВК пройшла під актуальною назвою “Новий рік”. Відповідальність за новорічний настрій глядачів взяли на свої плечі команди-лідери “95-ий квартал”, “Вірменський проект” та “ВАБанк”.

Весела новорічна естафета перейде того ж 31-го до Данила Яневського. Веселити аудиторію у “Першому мільйоні” своїми глибокими знаннями будуть Володимир Зеленський і Юрій Крапов з «95-го кварталу» та «Дівчатка з Житомиру». А Михайло Марфін візьме владу у свої руки– чого не буває у передноворічний вечір - і пан Яневський пересяде у крісло гравця...

Піонером новорічного марафону стало провокаційно-ігрове шоу “Медовий місяць”, яке в ефірі з’явиться на Свят Вечір. Перше, що зробили Сніжана Єгорова та Дмитро Шевченко - це порушили правила своєї ж програми. Під прицілом зіграного дуету ведучих та глядачів побували: актриса і телеведуча Ольга Сумська, співак і по сумісництву “біла ворона” Віктор Павлик і знавець “Рецептів веселих поварів” Сергій Лаврик.

31 грудня 2001 року, за кілька годин до Нового року, НОВИЙ КАНАЛ на майдані Незалежності розпочне новорічну концертну програму. Ведучі свята - Марія Єфросиніна і Юрій Горбунов. У концерті візьмуть участь Андрій Данилко, «Океан Ельзи», Ірина Білик, ТНМ Конго та інші зірки вітчизняного шоу-бізнесу.

З 23:00 до 1.00 у режимі non-stop Новий канал буде вести пряму трансляцію новорічного концерту «Новий рік по-новому 2002!» з майдану Незалежності.

Телеканал “ІНТЕР” зробить свій внесок у новорічні веселощі. На планеті “КВК” (21.00) відбудеться грандіозне дійство – фінал “Сезону Свят”. За право називатися “Першим чемпіоном КВК ХХІ століття” будуть змагатися команда Білоруського державного університету (Мінськ) і команда “Стомлені сонцем” (Сочі). Тема фіналу – “Просто свято якесь”.

У 23.20 в ефірі «Інтера» - телевізійний мюзикл «Вечора на хуторі біля Диканьки», де популярні виконавці постануть у незвичному амплуа характерних героїв музичної комедії. Багаті декорації і костюми, колоритні образи, зоряний склад виконавців і, звичайно ж, чудова музика – головні складові цієї незвичайної кіно розповіді про любов, здатної творити чудеса.

На “Інтері” відбудеться також і Новорічна ніч 2002 року від ГРТ (01.15). Хазяєвами будуть Жанна Агалакова і Валдис Пельш. За столиками останкінського кафе і біля телевежі зберуться популярні ведучі ГРТ (А.Малахов, Д.Дібров, І.Кваша, М.Шукшина, Т.Кізяков, М.Галкін), а також естрадні зірки, серед яких Алсу, Лайма Вайкуле, Софія Ротару, В.Леонтьєв, М.Расторгуєв, А.Буйнов, Земфіра, М.Боярський, група «Прем'єр міністр». Зрозуміло, список учасників далеко не повний, адже на те й існує новорічна ніч, щоб дивувати сюрпризами.

На новорічних турботах вирішив зупинитися в передноворічних і постноворічних випусках програми “Плюс-мінус” на каналі ICTV її автор і ведучий Володимир Гуцул. Як можна нетрадиційно і оригінально зустріти Новий рік, куди вигідніше поїхати на різдвяні канікули, де і які покупки треба зробити, щоб зекономити гроші, що найкраще подарувати начальнику, партнеру чи конкуренту – ось теми сюжетів святкових випусків економічного журналу.

“Нейтральна смуга”, обіцяє її ведучий Марк Гресь, буде хоч і святковою, але свою стилістику не змінить. Ми всі побачимо журналістське розслідування детективного характеру про конкуренцію Діда Мороза та Санта Клауса.

Новорічний козир “Телевізійного центру моди” на чолі з Вікторією Андрієвською – своє бачення костюму Діда Мороза - преставлять провідні українські дизайнери. Не виключено, що саме вони й позуватимуть у власних моделях у кадрі.

"М-файли", що у святковий проміжок часу виходитимуть двічі, підійшли до вирішення задачі філософськи. У випуску від 27 грудня 2001 року про вітчизняний шоу-бізнес розмірковуватимуть справжні Діди Морози... Керівник програми Сергій Харинович потенційних героїв святкового випуску буде "відловлювати" прямо на вулиці. А от "М-файли", що вийдуть 3 січня вже 2002 року, творча група зніматиме на новорічних ранках у дитячих садах – про те, чим подобається і не подобається українська естрада, поділяться ті, кому від 3 до 6 років. Обидва хіт-паради, і "Гаряча сімка” , і “Русские Горки” як візуально, так і змістовно адаптуються до свята. При чому, на традиційних образах Діда Мороза і Снігуроньки ніхто зупинятися не збирається...

"Галопом по Європам" під керівництвом Ігоря Пелиха суттєво розтягнеться в ефірі – за романтичними пригодами пари глядачі спостерігатимуть у режимі реального часу. Сама зйомка почнеться за чотири години до Нового року, а закінчитися з останнім боєм курантів.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1431
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду