У Харкові знайшли загиблим фотожурналіста Ігоря Гуденка

У Харкові знайшли загиблим фотожурналіста Ігоря Гуденка

23 Травня 2022
2329

У Харкові знайшли загиблим фотожурналіста Ігоря Гуденка

2329
Він загинув ще в лютому, але про це стало відомо тільки днями.
У Харкові знайшли загиблим фотожурналіста Ігоря Гуденка
У Харкові знайшли загиблим фотожурналіста Ігоря Гуденка

У Харкові знайшли загиблим фотожурналіста Ігоря Гуденка. Про це повідомила його подруга Світлана Шкурат та підтвердила Адвокатська дорадча група.

«Тяжко прийняти життя без Ігоря. Були довгі пошуки. Тільки сьогодні стало відомо, що Ігор загинув 26 лютого на вул. Наталії Ужвій. З Ігорем мене пов'язувала багаторічна дружба, професійна та громадська діяльність. Чудова людина широкої доброї душі, чесна, принципова, з тонким почуттям гумору. Беззмінний фотограф, відеооператор моїх музичних проектів, наших спільних екологічних та громадських заходів. Ігор завжди був там, де особливо важливо, особливо палко, і багато його фото та відео стали історичним надбанням України. І загинув Ігор із камерою, фіксуючи злочини російських окупантів у Харкові», – написала у фейсбуці Світлана Шкурат.

Адвокатська дорадча група зазначає, що журналіст загинув, ймовірно, від російського обстрілу. Три місяці Ігоря вважали таким, що зник безвісти, а рідні та друзі продовжували його пошуки.

У 2014 році, 20 лютого, Ігор Гуденко зміг зафільмувати розстріл протестувальників на вулиці Інститутській у Києві. Це відео, зауважують правозахисники, є важливим доказом в судовому процесі, що добігає кінця.

За даними ІМІ, станом на 19 травня внаслідок російської агресії загинули щонайменше 28 журналістів.

Фото: facebook.com/svetlarika

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2329
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду