«Чорні технології». Кандидат на посаду ректора пообіцяв подати до суду на телеканал «Чернівецький промінь»

«Чорні технології». Кандидат на посаду ректора пообіцяв подати до суду на телеканал «Чернівецький промінь»

5 Лютого 2022
4509

«Чорні технології». Кандидат на посаду ректора пообіцяв подати до суду на телеканал «Чернівецький промінь»

4509
Доктор медичних наук Віталій Максим’юк, який претендує на посаду ректора Буковинського державного медичного університету, хоче оскаржити сюжет, де його характеризують як ставленика «антипрезидентської коаліції в Чернівцях».
«Чорні технології». Кандидат на посаду ректора пообіцяв подати до суду на телеканал «Чернівецький промінь»
«Чорні технології». Кандидат на посаду ректора пообіцяв подати до суду на телеканал «Чернівецький промінь»

У Чернівцях у ході конкурсу на посаду ректора Буковинського державного медичного університету виник судовий прецедент щодо місцевого телеканалу. Про це повідомляє сайт «Молодий буковинець»

Один із претендентів на посаду ректора, Віталій Максим’юк, повідомив, що подасть позов проти телеканалу «Чернівецький промінь» через сюжет, у якому, на його думку, застосовано «чорні технології».

Під час теледебатів на каналі ТВА пан Максим’юк вказав на те, що інформацію про нього тележурналісти подали однобоко:

«Стосовно того, що було оприлюднено на одному з чернівецьких телеканалів, можу сказати наступне. Якщо оприлюднюється інформація, яка стосується мене як кандидата на посаду ректора, то об’єктивно і чесно було би спитати мене, взяти коментар з того чи іншого питання. Це би було об’єктивно і чесно. Цього, на жаль, не сталося. І була оприлюднена відверта неправда».

Зокрема, претендента на посаду ректора обурили слова журналістів про те, що з його допомогою місцева влада нібито хоче привласнити університетську нерухомість. 

Цю інформацію Віталій Максим’юк заперечує:

«Стосовно того, що було оприлюднено, можу сказати, що все майно, яке перебуває на балансі університету, є державною або комунальною власністю. Тобто і палац «Академічний», і готель «Брістоль». Вони належать державі. Будь-яка постановка питання про можливе відчуження, продаж, передачу є абсолютно юридично абсурдним. Підкреслю, що ректор не володіє повноваженнями по розпорядженню майном. Йому тільки делеговані права по його цільовому використанню».

Як повідомив кандидат на посаду ректора БДМУ, він підготував позовну заяву щодо телеканалу «Чернівецький промінь»: «Буду позиватися до суду на телеканал і на особу, яка це оприлюднила, для того, щоб, як і кожен громадянин України, захистити свою честь, гідність і свою ділову репутацію».

Автори сюжету припускають, що кандидатуру Віталія Максим’юка просуває міський голова Чернівців Роман Клічук і його оточення, яке має зацікавленість у заволодінні університетським майном. У сюжеті про нього йдеться як про «ручного ректора», якого забудовники хочуть використати «для легалізації дерибану». Також вказується на те, що, оскільки мера міста нібито підтримує команда Дмитра Разумкова, у випадку перемоги Віталія Максим’юка університету не варто розраховувати на підтримку зі столиці.

«Підтримка Максим'юка антипрезидентською коаліцією в Чернівцях ставить хрест на залученні системних ресурсів з Києва для університету. Університет не буде розвиватися при ректорі з "чорною" політичною міткою...», — йдеться, зокрема,  в коментарі політолога Михайла Шморгуна, що його включено до сюжету. 

Переглянути матеріал журналістів «Чернівецького променя» можна за цим посиланням.

Віталій Максим’юк  — власник приватної клініки MedGarden. Доктор медичних наук, професор кафедри хірургії БДМУ, загальний хірург вищої атестаційної категорії, голова Буковинського осередку Української асоціації метаболічної медицини. Був виконувачем обов'язків ректора БДМУ.

«Чернівецький промінь» — цифровий телеканал, що мовить на Буковині та активно представлений на YouTube. Власником каналу є Роман Скигар, якому належить 100% статутного капіталу каналу. Пан Скигар обіймає посаду заступника голови Чернівецької ОДА з питань цифрової трансформації, цифрового розвитку і цифровізації. 

Фото з фейбук-сторінки «Чернівецького променя»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4509
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду