Володимир Рубан пішов з посади керівника департаменту засобів масової інформації об’єднання «Наша Україна”

14 Грудня 2001
969

Володимир Рубан пішов з посади керівника департаменту засобів масової інформації об’єднання «Наша Україна”

969
"Для того, чтобы работать с прессой, ее надо иметь. Ни Ющенко, ни те партии, которые составляют его блок, об этом в свое время абсолютно не позаботились. ".
Володимир Рубан пішов з посади керівника департаменту засобів масової інформації об’єднання «Наша Україна”
Ситуацію навколо відставки В.Рубана коментують:

Юрій Луканов, незалежний журналіст, телепродюсер

Олег Медведєв, директор відділу по звязкам з громадськістю партії «Яблуко» Як стало відомо “Детектор медіа”, відомий журналіст і організатор мас-медій Володимир Рубан пішов з посади керівника прес-департаменту об’єднання Віктора Ющенка “Наша Україна”. Він пропрацював там трохи більше трьох тижнів.

Рубан відомий як організатор кількох медійних проектів. Його призначення на роботу до Ющенка схвально коментували фахівці. Політолог Віктор Небоженко, оцінюючи цей факт, відзначав у газеті “2000”: “Ющенко абсолютно правильно намагається підтримати свій падаючий рейтинг руками професіоналів”. Журналіст Юрій Луканов, який чимало займався свого часу пресовими кампаніями, писав у “Детектор медіа”, що Рубан здатен продукувати ідеї, які дозволять Ющенкові подолати негативно наставлені до нього засоби масової інформації опонентів.

Рубан відмовляється давати будь-які коментарі з приводу свого звільнення. За неперевіреними чутками, йому вже надійшли деякі пропозиції про співпрацю на виборах.

КОМЕНТАРІ

Юрій Луканов, незалежний журналіст, телепродюсер:

- Тепер прихильники “Нової України” будуть з сумом спостерігати, як їхні опоненти, обслуговувані Павловським, Щедровицьким відщипуватимуть від їхнього рейтингу процент за процентом. Організатори передвиборчих змагань мали б на сьогодні розуміти, що за нинішніх умов вже мало просто посадити людину з симпатичним обличчям, яка б коментувала дії свого патрона. Таких людей в нас досить багато і знайти їх буде відносно просто. В “Нашій Україні”, безумовно, така людина з’явиться. Хоча, з іншого боку, не знаю, хто наважиться піти на такий крок. Адже на цю особу потім навішають всіх собак за очевидний якщо не провал, до недостатній успіх кампанії. Сьогодні потрібний вже зовсім інший підхід до мас-медій. А тим більше за умов, коли майже вся преса перебуває в руках опонентів Ющенка. Рубан був здатен запропонувати такий підхід, був здатен запропонувати комплексну програму діяльності. Певне, “Наша Україна” сподівається проскочити на старих підходах.

Олег Медведєв, директор відділу по звязкам з громадськістю партії «Яблуко»

Я думаю, что в данном случае Владимира Рубана, можно и нужно понять. Дело в том, что на сегодняшний день, на мой взгляд, «Наша Украина» представляет собой неорганизованную, неуправляемую массу, отдельные части которой грызутся друг с другом.

Другие блоки, (та же «ЗаЕду»), тоже испытывают подобные проблемы. Но, в случае с «заединщиками», осушествляется жесткий контроль со стороны президентской администрации, который и удерживает всех в едином кулаке.

Составляющие «Нашей Украины» находятся на «более длинном поводке». Поэтому некой внешней силы, которая принуждала бы их к добровольно-принудительному «единению», там нет. И, соответственно, трудно сказать, когда беспорядок внутри НУ прекратится и прекратится ли он вообще. Сохранение такого положения дел может привести к весьма значительным потерям во время голосования на выборах.

Думаю, что уход Рубана – большой минус для Ющенко и «Нашей Украины». Эта ситуация в очередной раз продемонстрировала отсутствие каких-либо минимальных организаторских способностей у Виктора Ющенко.

Очевидно также, что одной из причин организационной слабости «НУ» являются шапкозакидательские настроения, царящие среди определенной части этого блока. Кстати говоря, совершенно напрасно, поскольку данные последних опросов показывают, что рейтинг Ющенко постепенно падает.

Вообще, менеджеру по связям с прессой в этом блоке попросту нечего делать. По той причине, что у данного блока просто нет своей прессы. Для того, чтобы работать с прессой, ее надо иметь. Ни Ющенко, ни те партии, которые составляют его блок, об этом в свое время абсолютно не позаботились. И теперь, с точки зрения информационно-медийной, этот блок совершенно к выборам не готов. И виноваты в этом только они сами. Они сейчас могут сколько угодно разводить руками, говорить, что все масс-медиа разобраны одними, другими и третьими – но виноваты, еще раз повторюсь, только они сами. Если они, идя к выборам, не позаботились о том, чтобы иметь медийные ресурсы – это значит, что они дилетанты, Від "Детектор медіа": на жаль, люди, що мають безпосередній стосунок до діяльності "Нашої України" до яких звернулась "Детектор медіа", поки що утримуються від будь-яких коментарів з приводу відставки Володимира Рубана

Читайте по темі:

На посаду керівника своєї прес-служби Віктор Ющенко запросив не обличчя, а мізки
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
969
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду