Восьма річниця початку Євромайдану: привітання, мітинг на Майдані, банер проти Зеленського і Єрмака

Восьма річниця початку Євромайдану: привітання, мітинг на Майдані, банер проти Зеленського і Єрмака

21 Листопада 2021
4138
21 Листопада 2021
18:35

Восьма річниця початку Євромайдану: привітання, мітинг на Майдані, банер проти Зеленського і Єрмака

4138
Україна відзначає День свободи і гідності з нагоди річниці початку протестів, які згодом назвали Революцією гідності.
Восьма річниця початку Євромайдану: привітання, мітинг на Майдані, банер проти Зеленського і Єрмака
Восьма річниця початку Євромайдану: привітання, мітинг на Майдані, банер проти Зеленського і Єрмака

21 листопада Україна відзначає День свободи і гідності. Вісім років тому в цей день розпочались протести проти відмови України від підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, які згодом назвали Євромайданом та Революцією гідності.

Ввечері в Києві на Майдані Незалежності відбувається кількатисячний мітинг пам’яті про Євромайдан. Як повідомляє «Українська правда», на Майдані розгорнули банер із портретами Володимира Зеленського та Андрія Єрмака і гаслом «Їхня брехня принижує. Захистимо нашу гідність». Однак, як повідомляє видання, невдовзі банер розірвав вітер.

Фото УП

Мітинги з нагоди Дня свободи і гідності відбулись у багатьох містах України.

Також на Майдані Незалежності відкрили вуличну виставку «Мальована історія Майдану», повідомляє «Інтерфакс-Україна». Виставка створена Національним музеєм Революції гідності спільно з художником Олександром Ком'яховим.

Президент Володимир Зеленський опублікував звернення з нагоди Дня свободи і гідності. «Час уже змінити самосприйняття й мислення. Ми не жертва, не пригнічені, не розділені, не захоплені. Ми прекрасний, сильний, сміливий, розумний, талановитий народ. Непереможний, — йдеться у зверненні. — Саме тому, що ми маємо гідність. Для нас рабство – приниження. Втрата свободи – це втрата честі. Втрата честі – це втрата серця. Втрата серця – це втрата душі. А втрата душі для нас – це втрата життя. Тому ми готові боротися ціною власного життя. Щоб не втратити власне життя». У зверненні президент апелює до радянського режисера Леоніда Бикова, поета Василя Стуса та греко-католицького священника Омеляна Ковча, а також згадує дати Революції на граніті, Помаранчевої революції та Революції гідності.

Також Володимир Зеленський, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та прем’єр-міністр Денис Шмигаль вшанували пам’ять загиблих на Майдані активістів, повідомляє «Укрінформ». Вони поклали квіти та лампадки до хреста на Алеї Небесної сотні. «Участь у заході також взяв керівник Офісу Президента Андрій Єрмак», — йдеться у повідомленні пресслужби президента. Андрій Єрмак, який 21 листопада відзначив п’ятдесятий день народження, написав на своїй фейсбук-сторінці: «Все буде добре у нашої країни, зміни незворотні. Сьогодні Україна відзначає День Гідності та Свободи, День Десантно-штурмових військ ЗСУ та Михайлів день.  Зустрічаю 21 листопада 2021 року 21 століття з великими мріями, бажаннями та цілями. 50 – це не середина життя, це новий початок. Тільки вперед, з вірою в Україну».

Про зміни, що відбулися в Україні за вісім років із дня початку Євромайдану, «Детектор медіа» запитав лідерів громадських організацій, які просувають реформи у різних сферах. Читайте першу частину опитування — про зміни у боротьбі проти корупції, виборчому процесі, освіті, національній безпеці, реінтеграції на сході України, захисті довкілля, охороні здоров’я та спорті. Далі буде.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4138
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
886 дн. тому
Звісно, брехня обурює. Але вже 30 років "патріоти" брешуть нам про будову демократичної країни, а побудували "Скотний двір" Оруелла. Починали б з себе та припинили замовчувати те, що хвилює суспільство: корупція, безвідповідальність влади, кумівство, брехня та подібне. А так, це звичайна боротьба владних угруповань за потоки. Україна для світу стала скринькою Пандори звідки на світ сунуть патріотичні пороки: брехня, продажність, егоїзм, корупція, агресія, ворожнеча, екстремізм. З усіх сторін оточили себе "патріотичними" конфліктами.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду