Навіщо ми запускаємо Спільноту «Детектора медіа». Звернення до читачів

Навіщо ми запускаємо Спільноту «Детектора медіа». Звернення до читачів

10 Листопада 2021
3746
10 Листопада 2021
16:00

Навіщо ми запускаємо Спільноту «Детектора медіа». Звернення до читачів

3746
Нам потрібна ваша підтримка, щоб бути міцнішими, розвиватись і краще працювати для вас.
Навіщо ми запускаємо Спільноту «Детектора медіа». Звернення до читачів
Навіщо ми запускаємо Спільноту «Детектора медіа». Звернення до читачів

Шановні наші читачі, партнери, колеги!

Сьогодні ми запускаємо Спільноту «Детектора медіа». І це не просто данина моді, а серйозний і виважений крок.

За двадцять років роботи «Детектор медіа» (до 2016 року — сайт і громадська організація «Телекритика») не звертався по фінансову допомогу до аудиторії.

Від самого початку видання утримувалося донорським коштом. Наприкінці 2006 року саме через брак грантів виданню «Телекритика» довелося стати частиною комерційного холдингу «Главред-медіа», яким тоді володів політик і бізнесмен Олександр Третьяков. За кілька років холдинг перейшов у власність Ігоря Коломойського. Водночас наша громадська організація залишалась незалежною — її контролювали тільки ми самі, загальні збори та правління. І всі ці роки ми балансували між фінансуванням від холдингу та залученим громадською організацією фінансуванням від іноземних донорів, що допомагало нам зберігати редакційну незалежність. 2015 року ми зуміли залучити достатньо донорської підтримки, аби відокремитись від групи «1+1». І хоча наш бренд «Телекритика» нам не віддали, аудиторія разом із нами перейшла до нового видання, створеного нашою командою, — «Детектора медіа». ГО «Телекритика» теж змінила назву на ГО «Детектор медіа».

В останні роки, крім донорської підтримки, ми почали заробляти невеликі гроші на рекламі. Однак, як нішеве видання, не можемо розраховувати, що рекламні надходження покриють основну частину наших витрат. Епідемія коронавірусної хвороби та її вплив на медіаринок особливо загострили потребу диверсифікації джерел фінансування медіа. Тож за останній рік кілька українських видань запровадили платний доступ до свого контенту або запустили читацькі клуби.

Наші читачі — медійники, журналісти, маркетологи, політики, дипломати, а також ширші кола людей, які мислять критично, аналізують інформацію, цікавляться трендами в медіапросторі, які виявляє «Детектор медіа». Ми прагнемо залучити нашу аудиторію до розвитку видання: не лише підтримувати нас грішми, а й пропонувати ідеї, брати участь у дискусіях. Певною мірою ми запрошуємо наших читачів долучитися до команди «Детектора медіа».

Саме для цього ми створюємо Спільноту «Детектора медіа».

Ваша підтримка зміцнить нас і допоможе впевнено виконувати нашу місію на українському медіаринку: боротися за якість медіа, розвивати критичне мислення аудиторії, протистояти дезінформації. Ваша підтримка допоможе нам розвиватись і робити більше якісного контенту для вас: нові моніторинги, кількісні та якісні дослідження медіаспоживання, відеопроєкти для розвитку критичного мислення тощо.

Незмінними залишаються наші місія та відданість журналістським стандартам. Ми залишатимемося чесними, якими були всі ці двадцять років. Пропонуючи вам долучитись до Спільноти «Детектора медіа», ми ставимо мету стати ефективнішими провідниками позитивних зрушень в українському медійному просторі. Об’єднуємось заради змін, які будемо втілювати разом!

Як долучитися до нашої Спільноти, читайте тут. Більше про це розповість моя колега, менеджерка Спільноти Яна Чепурнова. Вона ж може відповісти на всі ваші запитання.

Дякую за те, що ви з нами!

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3746
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду