На 30-му телеканалі – скоро фінал?

25 Жовтня 2001
1155

На 30-му телеканалі – скоро фінал?

1155
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення має намір наступного тижня розглянути питання про ліцензування телекомпаній на 30-му дециметровому каналі у м. Києві. Між тим на “ТЕТі” – оновлення складу власників. Як відомо, епопея визначення переможця на цій частоті триває уже півроку. Вона обтяжена численними судовими позовами двох основних претендентів на одноосібне користування каналом – телекомпаній “Київ” і ТЕТ.
На 30-му телеканалі – скоро фінал?
І ось тепер усе починається спочатку. Хоча і не зовсім. Бо, фактично, потреби у попередньому розгляді документів на рівні Експертної комісії вже не буде, оскільки вона зі своїм рішенням визначилася ще влітку. Доля каналу повністю в руках восьми членів Нацради. Але цього разу переможець має бути встановлений абсолютно чітко – більшістю від загального складу цього органу (тобто не менше, ніж п’ятьма голосами “за”). Так, у всякому випадку, вимагає нова редакція регламенту Нацради, прийнята 19 вересня ц.р.

Але напередодні вирішального голосування сталися суттєві зміни на ТЕТі – там оновився склад власників компанії. Віднині володарями 96,5 тисяч акцій ЗАТ є 1) київське обласне комунальне підприємство “Київ-медіа”; 2) ЗАТ “Футбольний клуб “Динамо” (Київ); 3) Суркіс Ігор Рахмільович (усі три акціонери мають приблизно по 20% статутного фонду телекомпанії) і 4) громадянин Борисов Олександр Давидович (40%).

В оновленому квартеті акціонерів ТЕТу досить цікавою видається роль обласного комунального підприємства “Київ-медіа”. Як зазначив голова Київської обласної державної адміністрації А.А. Засуха, поштовхом для входження підконтрольної йому структури в коло акціонерів ЗАТ “ТЕТ” є незадовільне висвітлення життя столичної області на екранах телебачення. “Фактично Київщина опинилася в зоні певної інформаційної блокади в телеефірі, - констатує губернатор, - що негативно відбивається на життєдіяльності області в цілому, морально-психологічному стані людей, зокрема”. І додає: “Телерадіокомпанія “Київ”, що виходить на 30-му каналі, який покриває територію області повністю, опікується виключно проблемами столиці. Таким чином, Київська область – єдина з усіх, що не має стабільної системи регіонального мовлення”. Організаційно-фінансово долучившись до ТЕТу, глава облдержадміністрації сподівається, що саме цій ТРК Нацрада видасть ліцензію на мовлення через 30-й канал.

А якщо переможе ТРК “Київ”? Тоді ТЕТу доведеться йти на 42-й канал з потужністю передавача 10 кВт. Цього недостатньо для покриття телесигналом усієї Київщини! Щоб повсюдно в області одержувати якісну картинку, необхідно поновити роботу і на ретрансляторах, яких на Київщині більше п’яти. А в деяких віддалених районах, можливо, й спорудити нові... Ясна річ, ні ТРК “Київ”, ні ТЕТу не хочеться нести додаткові витрати...

Тож, чи зможемо ми, нарешті, дізнатися про долю багатостраждального 30-го київського ТВ-каналу вже через тиждень? Покаже голосування членів Нацради, які повинні будуть тепер оцінити і роль нового партнера ТЕТу...

Читайте також:

Вчора на засіданні Національної Ради з питань ТБ та РМ було таки розглянуто питання про визначення переможця конкурсу на 30-ий та 42-ий канали, 09.11.2001

Баталія за 30-й київський телеканал як пролог переділу телевізійного простору України, 09.10.2001
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1155
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду