Проєкт «По той бік новин» збирає гроші на продовження діяльності

Проєкт «По той бік новин» збирає гроші на продовження діяльності

9 Квітня 2021
946

Проєкт «По той бік новин» збирає гроші на продовження діяльності

946
У «По той бік новин» розповіли, що вже п’ятий місяць не мають жодних коштів.
Проєкт «По той бік новин» збирає гроші на продовження діяльності
Проєкт «По той бік новин» збирає гроші на продовження діяльності

Проєкт «По той бік новин» повідомив, що знаходиться на межі закриття та попросив читачів про підтримку. Про це проєкт повідомив у Facebook.

Проєкт запустив збір коштів на сайті Patreon, водночас редакція продовжує шукати фінансування.

У «По той бік новин» розповіли, що вже п’ятий місяць не мають жодних коштів. «Ми запускаємо патреон, щоб зрозуміти, чи потрібна вам наша робота. Цей місяць покаже, чи готові наші підписники допомагати розвивати проєкт далі, чи ми прощаємося і кажемо: "Дякуємо за крутезний досвід і спільну роботу". Ми не хочемо закривати проєкт», – йдеться в повідомленні.

«По той бік новин» у 2018 році створила Альона Романюк, як інформаційну кампанію Інституту розвитку регіональної преси (ІРРП). Його запустили на кілька місяців за грантові кошти. Проєкт вирішили продовжити – певний час він існував завдяки підписникам і читачам, потім три місяці команда продовжувала роботу без фінансів, згодом «По той бік новин» отримав донорську підтримку.

«Минулого року – знову 4 місяці без фінансів. Нонсенс, але за цей час "По той бік новин" розширився. Нам вдалося запустити сайт зі спростованими фейками про коронавірус, клуб фактчекерів і вдвічі наростити аудиторію. Проте на шаленому ентузіазмі втримувати це дуже важко – потрібні люди, час і фінанси. Ми були вперше на межі закриття. Потім – отримали ще підтримку на кілька місяців від одного донора, потім від іншого. Ці проєкти закінчилися ще у листопаді минулого року. Тобто, уже почався п’ятий місяць, як наша команда продовжує докопуватися до суті в морі фейків та маніпуляцій без будь-яких фінансів», – кажуть у проєкті.

Нагадаємо, у березні 2020 року в Україні запустили сайт «По той бік пандемії» з фейками про коронавірус. Це спільна платформа українських журналістів та фактчекерів з перевірки інформації про коронавірус.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
946
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду