Президентом Коста-Ріки став телеведучий, який за фахом лікар-психіатр

13 Травня 2002
1047
13 Травня 2002
08:30

Президентом Коста-Ріки став телеведучий, який за фахом лікар-психіатр

1047
Латиноамериканська країна Коста-Ріка нечувано віддячила місцевому «Кашпіровському» і обрала його своїм президентом на наступні 4 роки Латиноамериканська країна Коста-Ріка нечувано віддячила місцевому «Кашпіровському» і обрала його своїм президентом на наступні 4 роки. Таким там вважають Абеля Пачеку - лікаря-психіатра за фахом, який донедавна вів передачі на місцевому телебаченні.
Президентом Коста-Ріки став телеведучий, який за фахом лікар-психіатр
68-річний Пачеко, щоправда, не обіцяв виборцям чогось надзвичайного. Він казав просто: «Я виведу країну з економічної скрути!». Наприклад, на його думку, зростання ВВП Коста-Ріки може бути близько 6% кожен рік. Також він переконливо заявляв під час виборчої кампанії, що покращить життя 50 тисяч родин, що перебувають поза межею бідності. Він хоче перепризначити уряд, щоб той до 2006 року подолав бюджетний дефіцит. На перспективу Пачека пообіцяв укласти угоди про вільну торгівлю зі США і Канадою, які «є ключовими країнами, що допомагають Коста-Ріці».

Пачеко став першим президентом цієї країни, що обраний на найвищу посаду від політичної партії так званого «другого ешелону» - Соціал-християнського союзу. Він досить упевнено переміг кандидата від Націонал-ліберальної партії Роландо Арайя: 58 % проти 42 %. Кажуть, що секрет успіху Пачеки в тому, що він давно подобався костаріканцям. Упродовж 22 довгих років психіатр вів на місцевому телебаченні медичну передачу «Комментарі з доктором Абелем Пачекою». До того ж він є завзятим уболівальником боксу, пише ліричні вірші, а його жінка Лейла - двоюрідня сестра попереднього президента Мігеля Родрігеса, від якої в нього аж дев’ятеро (!!!) дітей.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1047
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду