Телеведучого В'ячеслава Соломку відсторонили від ефірів через висміювання української мови

Телеведучого В'ячеслава Соломку відсторонили від ефірів через висміювання української мови

30 Січня 2021
109561

Телеведучого В'ячеслава Соломку відсторонили від ефірів через висміювання української мови

109561
Телеканал «Київ» заявив, що не має жодного стосунку до створення відео з висміюванням української і що їхній запис – це ініціатива виключно В’ячеслава Соломки.
Телеведучого В'ячеслава Соломку відсторонили від ефірів через висміювання української мови
Телеведучого В'ячеслава Соломку відсторонили від ефірів через висміювання української мови

Телеведучого каналу «Київ» В'ячеслава Соломку відсторонили від ефірів через висміювання української мови у своїх відео у соцмережі TikTok. Про це йдеться в офіційній заяві каналу. Наразі відеоролики видалено, акаунт став закритим.

Ведучий В'ячеслав Соломка у листопаді 2020 року оприлюднив у TikTok відео, в якому порівнював здебільшого вигадані нібито українські слова та вирази з російськими аналогами: «залупівка – бабочка», «яйко-сподівайко – киндер сюрприз», «цюцюрковий злодіяка – онанист», «пістрюн – член». 

Також нещодавно Соломка оприлюднив відео, де глузує з норм закону про мову, які почали діяти від 16 січня 2021 року, про обслуговування споживачів України українською.

Телеканал «Київ» заявив, що не має жодного стосунку до створення цих відео і що їхнє створення та запис – це ініціатива виключно В’ячеслава Соломки. Також на каналі зазначили, що Соломка у Facebook вибачився за відео і запевнив, що нікого не хотів образити, проте наразі у відкритому доступі подібних дописів на його сторінці знайти не вдалось.

«Оскільки відео були записані в офісі телеканалу "Київ", а на одному із них фігурувала продюсерка програми "Київ. Ранок" Наталія Дубовик, ми вважаємо за потрібне вибачитися перед усіма, кого могли образити ці записи. В умовах гібридної інформаційної війни, а також військової агресії на Донбасі, яку веде Російська Федерація проти України, невдалі жарти щодо української мови, її окремих слів чи фонетики є недоречними», - зазначили на каналі.

Ведучого тимчасово відсторонено від ведення ефіру.

Пан Соломко пообіцяв «Детектору медіа» прокоментувати цю ситуацію пізніше. Після чого перестав виходити на зв’язок. 

Нагадаємо, з 16 січня 2021 року набула чинності стаття 30 закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Відтепер мовою обслуговування споживачів в Україні є державна мова, тобто інформація про товари та послуги на території України надається українською.

Підприємства, установи та організації усіх форм власності, підприємці й інші суб’єкти господарювання мають здійснювати обслуговування та надавати інформацію про товари і послуги, у тому числі через інтернет-магазини та інтернет-каталоги, українською.

Детальніше про те, як і кому скаржитися на відмову обслуговувати українською - тут.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
109561
Читайте також
Коментарі
23
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Евген
1181 дн. тому
Я поражаюсь с людей которые живут в Украине и не признают Украинский и ещё пытаются как-то высмеивать или бороться против законов об Украинском. Пиздуйте в рашку и кайфуйте, там везде рузкий.
Іван
1181 дн. тому
Зроблений на п'яну голову
Іван
1181 дн. тому
Позбавити таку нечесть виступати на будь яких каналах
Іван
1181 дн. тому
Далбойоб носатий
віталій
1181 дн. тому
а що тут, правда,то вже слова аж страшно вимовляти,
Іван
1181 дн. тому
Носата тварина
Андрій
1181 дн. тому
Даун,що тут скажеш
WRX
1181 дн. тому
7місячна гнида!!! ????????????
Кость
1181 дн. тому
Один в один схожий на іншу україноненависницю, Біленко, професорку институту Драгоманова. В якому інкубаторі цих утирків розводять?
Марко Озер
1181 дн. тому
Воно і той канал такі ж тупі гомики, як і їх покровитель президент з командою
Helga
1181 дн. тому
Ось вам і життя. Зеленський, який ще з Кварталу висміював не тільки мову - тепер Президент. Скічко - губернатор Черкаської області. А Славу виганяють з занюханого комунального каналу за "поганий" гумор ) Ну, може тепер його знову згадають та візьмуть на якийсь більш рейтинговий канал, наприклад 112 Україна або ZIK ))
Азм
1181 дн. тому
Тогда и Подеревянского с Щуром - их лексикон. То что юмор это тупой то да, но вот повода тут нет. Это обычные слова.
Юг
1181 дн. тому
Животное с мордой, как использованный гандон - не удивительно, что ведет себя, как гандон. Единственный вопрос - кто это животное, от вида которого хочется блевать, к эфирам вообще подпускает.
Потап
1181 дн. тому
А еще есть "сракопад"(гололед)! Расстреляйте меняя, дебилы.
Симоняка
1181 дн. тому
Чуть що, так одразу - їдь в Росію. Я тут жив коли ще вас не було і все було нормально пока ви не прийшли.. Вот і їдьте до себе і там розказуйте ком як балакати.
Олеся
1181 дн. тому
Цю мерзоту слід вислати на Росію, нехай там блазнює. Невіглас, тупа тварюка. Таке не може зватися журналістом. Його слід притягнути до суду за знущання з державної мови та заборонити працювати на будь-якому каналі в нашій країні.
Зденек
1181 дн. тому
Какой канал, такие и ведущие с продюсерами)))) Кто-то же сделал его ведущим?
скептик
1181 дн. тому
и среди голубых есть идиоты
Василь Пурис
1181 дн. тому
Яка взагалі тупа істота такі слова випустила за українські? Почитайте Нечуй Левицького ,Котляревського ,Шевченка, там взагалі такого лінгвістичного сміття не було. Тому і висміюють слова , які напевне створили олігофрени та імбецили. і отримали звання ПРОФФЕсор з Януковичем
Гиви
1181 дн. тому
Да оно такое дурковатое всегда.Кто и где такое дерьмо подбирает,непонятно?
Микола Бобер
1181 дн. тому
Взагалі хотілось би побачити автора цих слів, напевне лікарі Кирилівки з радістю взнали б свого пацієнта.
Остап
1181 дн. тому
Та там всі такі, одне краще другого. Ще треба було дати гарного підсрачника при перетені кордону з заліссям.
Олександр
1181 дн. тому
Як це заднєприводне взагалі можна було взяти на роботу і випускати в ефір
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду