На Буковині єпархія УПЦ МП закликає вірян скаржитися до поліції на журналістку Галину Єреміцу

На Буковині єпархія УПЦ МП закликає вірян скаржитися до поліції на журналістку Галину Єреміцу

22 Червня 2020
3118

На Буковині єпархія УПЦ МП закликає вірян скаржитися до поліції на журналістку Галину Єреміцу

3118
Єпархію обурило відео, на якому начебто пані Галина побажала Московському патріархату в Україні «здохнути».
На Буковині єпархія УПЦ МП закликає вірян скаржитися до поліції на журналістку Галину Єреміцу
На Буковині єпархія УПЦ МП закликає вірян скаржитися до поліції на журналістку Галину Єреміцу

Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ МП закликає своїх вірян писати заяви до поліції через дії журналістки «Чернівці.online» Галини Єреміци. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці єпархії.

Єпархія підготувала шаблон заяви та детально описала, що і як в ній заповнити та куди відправляти та «просить приєднуватись».

Священнослужителів Чернівецько-Буковинсько єпархії обурило відео у соцмережі, на якому начебто журналістка Галина Єреміца, загадуючи бажання у день народження, говорить: «Щоб клятий Московський патріархат здох раз і назавжди в Україні».

На думку єпархії, журналістка «образила релігійні почуття вірян УПЦ та розпалює релігійну ворожнечу».

Нагадаємо, 30 березня у селі Снячів Чернівецької області двоє парафіян Свято-Духівської церкви УПЦ МП перешкоджали журналістці видання «Чернівці.Онлайн» Галині Єреміці, яка перевіряла церкви на дотримання умов карантину.

Журналістка розповіла, що чоловіки намагалися розбити її стрімерську апаратуру під час прямого ввімкнення. Галина Єреміца викликала поліцію та написала заяву про перешкоджання. Нацполіція Чернівецької області 31 березня відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістці.

До цього відбувались інциденти між Галиною Єреміцею та УПЦ МП у 2019 році.

17 лютого журналістка повідомила, що в місті Сторожинці Чернівецької області група вірян та представників духовенства Української православної церкви Московського патріархату перешкоджала їй працювати. 19 лютого стало відомо, що Сторожинецька поліція відкрила кримінальне провадження.

5 листопада Сторожинецька поліція відкрила кримінальне провадження через перешкоджання професійній діяльності журналістки видання «Чернівці. Онлайн» Галині Єреміці з боку групи вірян Української православної церкви (Московського патріархату).

Також 3 листопада в селі Михальча Чернівецької області група вірян УПЦ МП перешкоджала журналістці Галині Єреміці. Інцидент стався на подвір’ї Храму Успіння Пресвятої Богородиці ПЦУ під час висвітлення Богослужіння вірян УПЦ МП. За словами журналістки, група вірян навмисне перешкоджала здійсненню її професійних обов’язків. 5 листопада Сторожинецька поліція відкрила кримінальне провадження через перешкоджання.

Ще один інцидент із перешкоджанням відбувся у грудні 2019 року. Тоді журналістці заважали працювати під час сутичок між представниками різних релігійних громад біля храму в Задубрівці Чернівецької області.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3118
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду