В Італії невідомі відкрили стрілянину по будинку журналіста

В Італії невідомі відкрили стрілянину по будинку журналіста

5 Травня 2020
1102

В Італії невідомі відкрили стрілянину по будинку журналіста

1102
Після попереднього нападу, який стався в листопаді 2019 року, журналіст знаходиться під охороною.
В Італії невідомі відкрили стрілянину по будинку журналіста
В Італії невідомі відкрили стрілянину по будинку журналіста

В Італії в ніч на 4 травня невідомі стріляли по будинку редактора сайту Campania Notizie Маріо Де Мікеле, унаслідок нападу ніхто не постраждав. Про це повідомляється на сайті профспілки журналістів італійського регіону Кампанія (Sindacato Unitario Giornalisti Campania).

У момент нападу журналіст разом з дружиною та сином перебували вдома. Три кулі застрягли в стіні на кухні.

Представник Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір засудив напад на будинок журналіста та закликав владу знайти відповідальних. Профспілка італійських журналістів Federazione Nazionale della Stampa Italiana (FNSI) висловила стурбованість через цей напад.

Маріо Де Мікеле перебуває під озброєним супроводом з 14 листопада 2019 року, коли поблизу Неаполя двоє невідомих випустили по його авто 10 куль. За даними Європейської федерації журналістів,  редактор Campania Notizie робив розслідування щодо великої спекуляції будівель у районі Неаполя. Тоді напад пов’язали із його матеріалом про міську раду та про злочинну структуру (мафію) Каморра.

Нагадаємо, 16 квітня міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» повідомила, що італійській журналіст La Repubblica Сальво Палацоло отримує погрози після публікації про те, що брат глави мафії Джузеппе Кусімано використовує викликану пандемією CОVID-19 кризу, щоб посилити свій вплив у певних районах Палермо (Сицилія).

Фото: sindacatogiornalisti

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1102
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду