Помер режисер Заза Урушадзе

Помер режисер Заза Урушадзе

8 Грудня 2019
3425

Помер режисер Заза Урушадзе

3425
Йому було 53 роки.
Помер режисер Заза Урушадзе
Помер режисер Заза Урушадзе

Про смерть режисера повідомив у Facebook продюсер Володимир Філіппов.

«Сталася неімовірна трагедія для багатьох, але для мене особисто. Раптово пішов з життя мій друг, Заза Урушадзе. Нема сенсу нагадувати, що він був славетний режисер. Багато що можливо тут сказати, але, по-перше, він був дуже порядною людиною, відвертим та дуже талановитим. Багато що було в планах, нажаль вже їх неможливо реалізовати», - йдеться в його дописі.

Володимир Філіппов додав, що зробить новий твір у пам'ять про режисера.

За інформацією «Эхо Кавказа», причиною смерті режисера став серцевий напад.

Заза Урушадзе - один з найвідоміших кінорежисерів сучасної Грузії. Його останньою і найуспішнішою роботою став фільм «Мандарини» (2013). Картина була номінована на премію «Оскар» в 2015 році від Естонії, в категорії «Кращий фільм іноземною мовою». Всього фільм «Мандарини» отримав понад 15 нагород на міжнародних фестивалях.

У 2018 році Урушадзе був обраний на пост президента Кіноакадемії Грузії терміном на п'ять років, проте покинув посаду вже через рік. Причиною режисер назвав «нездоровий процес» і інтриги в організації.

У 1982-1988 роки Заза Урушадзе навчався на режисерському факультеті Тбіліського державного університету театру і кіно імені Шота Руставелі. У 2002-2004 роках був директором Грузинського національного кіноцентру.

Серед режисерських робіт Урушадзе - фільм «Катаплексія» (1985), «Два дощові дні» (1987), «Їм, кого залишили батьки» (новела в кіноальманаху «Мікстура без рецепта», 1989), «Тут світанок» (1998), «Три будинки» (2008).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3425
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду