«Сьогодні кожен з нас — сммник». Поради білоруського журналіста для медійників, які працюють із соцмережами

«Сьогодні кожен з нас — сммник». Поради білоруського журналіста для медійників, які працюють із соцмережами

6 Жовтня 2019
3777

«Сьогодні кожен з нас — сммник». Поради білоруського журналіста для медійників, які працюють із соцмережами

3777
Журналісти мають стежити за змінами популярності соцмереж, бачити, куди переходить аудиторія — нинішня та потенційно майбутня, вважає Францішек Вячорка.
«Сьогодні кожен з нас — сммник». Поради білоруського журналіста для медійників, які працюють із соцмережами
«Сьогодні кожен з нас — сммник». Поради білоруського журналіста для медійників, які працюють із соцмережами

Журналіст Францішек Вячорка працює креативним директором білоруського бюро «Радіо Свобода», аналітиком у US Agency for Global Media, та є віце-президентом некомерційної комунікаційної мережі Digital Communication Network. Як тренер із міжнародним досвідом пан Вячорка часто читає лекції та майстер-класи для журналістів, де розповідає про боротьбу із пропагандою, дає поради щодо майстерності сторітелінгу, знає, як протидіяти ботам та знається на нюансах роботи у соціальних мережах.

Днями пан Вячорка відвідав Київ, де прочитав безкоштовну лекцію «Стаємо впливовими. Соціальні мережі, які працюють на вас». Свою лекцію білоруський журналіст провів українською мовою, зазначивши, що лише вдруге говорить цією мовою на публічному заході. «Мова — найкращий антидот проти російського впливу», — відзначив він на початку виступу. Ми занотували найцікавіше з розповіді Францішека Вячорки.

Сьогодні пересічні громадяни вже не люблять читати довгі, аналітичні тексти. На жаль, це так. Люди шукають розваг, легких форматів. Тому журналістам треба це враховувати: створювати не нудний, веселий, цікавий контент та адаптовувати його під всі популярні сьогодні соцмережі.

Іноді трапляється, що професійні медіа, які до цього нібито створювали хороший контент у тексті, фото та відео, починають робити відео для соціальних мереж і це, відверто кажучи, просто жах. Потрібно обирати одне з двох: або перевчитися, або взагалі за це не братися. Адже відео для соцмереж — те, що також треба вміти створювати і просувати за певними правилами.

Сьогодні всі ми — сммники. Тих, хто займається цим професійно, я б радше називав «спеціалістом з комунікацій». Бо smm — це те, що зараз уже може робити (і робить) кожен із нас, щодня, лише тільки не всі отримують за це гроші.

Вважаю, що сьогодні журналіст повинен вміти робити у соцмережах все. Минули ті часи, коли ці обов'язки пропонували розділити.

Сьогодні люди мають кліпове мислення. Інформацію більше не споживають лінійно, її споживають хаотично. І кожен з нас має власний алгоритм, за яким споживає інформацію. Все це потрібно враховувати під час створення контенту. Прямо зараз хтось може читати ваш пост дворічної давнини, а одразу за ним — новий, а потім — той, що був написаний рік тому.

Адаптувати контент під таке споживання інформації — це ніби вміти переказати книжку на 1000 сторінок у кількох постах в інстаграм. При цьому, таким чином, щоб людина розуміла все, що відбувається, з якого місця і в якому порядку не читала б це.

Ваша аудиторія — це більше, ніж ті, хто читає сайт вашого ЗМІ. В середньому, лише 50% відвідувачів сайтів із новинами та аналітичними матеріалами залишаються там довше, ніж на 15 секунд. Не всі, при цьому, дійсно читають ваш великий і розлогий текст до кінця — чимало людей скролять донизу, аби швидше почитати коментарі.

Разом із публікацією посту в фейсбуку все тільки починається. Адже треба слідкувати за тим, як житиме цей пост далі: скільки шерів набере, як багато людей буде його лайкати, чи багато там буде коментарів та від кого.

Життя поста — дуже специфічне. У всіх алгоритмічних мережах, а це все, окрім Телеграму, пост живе за схожою схемою. Ви постите щось, і перші години існування нового посту вирішують все.

Спершу ваш пост бачать ваші найвідданіші читачі — ті, хто постійно вас читає, у кого ви у підписках чи у пріоритетному показі. Якщо серед них пост має успіх — достатньо коментарів, уподобань тощо, далі система показує його вашим підписникам. Зазвичай, такий пост можуть бачити до 30% ваших підписників. Якщо і тут все ок, реакція є, тоді ваш пост показують друзям друзів. У разі, якщо друзі друзів відмітили ваш пост та відреагували на нього належним чином, він починає з'являтися у стрічках інших людей, поступово розкручується і набирає популярності.

Популярності та підвищення у рейтингу вашому посту можуть додавати не просто коментарі, а розлогі коментарі, дискусії та діалоги у коментарях. Також — якщо ви когось тегаєте, запрошуючи до бесіди.

Раніше вважалося, що поширення посту — це найбільший плюс, який може підняти йому рейтинг. Але зараз важливіші саме коментарі. Що більший їхній обсяг і що більш розгорнутий коментар, то більше шансів, що пост потрапить у топ. Система обожнює довгі коментарі.

Вбити всі ці досягнення може редагування поста — алгоритми зараз працюють таким чином, що якщо ви відредагуєте свій вже популярний та топовий пост, його рейтинг автоматично обнулиться. Все потрібно буде робити спочатку. Процедура піде по колу. Тому якщо ви побачили у своєму пості не суттєву помилку, одрук тощо, краще не редагуйте його взагалі й залиште так.

Отже, ми вже визначилися, що коментарі — це важливо. Але як змусити людей коментувати більше, як вступити з ними у діалог, якщо ви не дуже хочете відповідати на кожен випад? Ідеальні поради в цьому плані можна знайти у Дейла Карнегі. Так-так, того самого, який написав відому книгу «Як завоювати друзів та впливати на людей». Відкрийте Карнегі зараз, і ви побачите, що більшість з цього можна використовувати у бесідах онлайн. Наприклад, Карнегі радить тим, хто хоче підтримати розмову зі співбесідником, відповідати йому, повторюючи останню сказану ним самим фразу. Ніби перепитуючи, чи правильно все зрозуміли. Це спровокує співрозмовника дати трохи більш розгорнуту відповідь.

В американському світі зараз є таке поняття як third place — третє місце. Йдеться про сфери життя, у яких найбільше залучена людина. Перше місце — це дім, сім'я, друге місце — робота, третє місце — це все, що поза роботою і домом, місця, у яких ми проводимо вільний час. Наприклад, кінотеатри, кафе і бари, також — соціальні мережі. Зважаючи на це, маємо пам'ятати: люди сьогодні шукають емоційного контенту. Дайте їм його.

Соціальні мережі — це вже давно не тільки Facebook і навіть не Instagram. Якщо колись Вконтакте вважалася молодіжною, підлітковою мережею, то зараз ці підлітки виросли і середня аудиторія ВК становить 25 років. Сучасні підлітки тікають з Facebook в інші мережі, адже тепер у FB сидять їхні батьки, а їм потрібен особистий простір. Найпопулярніша мережа серед підлітків зараз — Тіk-Тоk. Фейсбук створив програму-конкурента — Lasso.

До речі, не слід забувати і про сайти знайомств. Скажімо, популярний додаток Tinder у різних країнах використовується із різною метою. У деяких регіонах його використовують у комерційних цілях — на це також слід зважати. Під ці країни розробники навіть додали в додаток стрічку новин, якої немає, наприклад, в українських користувачів.

Журналісти мають стежити за цими змінами, бачити, куди переходить аудиторія — нинішня та потенційно майбутня. Адже ці підлітки колись виростуть, а ви, як ЗМІ, маєте формувати їхню думку.

Зараз у Tik-Tok є акаунти майже всіх крупних видань, таких, як, наприклад, Washington Post. Вони постять там коротенькі відео про свої робочі будні в офісі. До речі, хештег #Ukraine став популярним у цій соцмережі десь у квітні цього року. І знаєте, чиї відео, цитати та коментарі найчастіше зустрічаються за цим хештегом? Президента Володимира Зеленського. Він став там популярним до того, як переміг на виборах. І його аудиторія — це молодь, яка ще, можливо, навіть не може голосувати, бо не досягла повноліття. Але вони вже люблять його. Можливо, це його потенційний електорат у майбутньому.

Не слід недооцінювати соцмережі та додатки, які здаються вам «надто дитячими» або «несерйозними». Instagram ми також колись сприймали як місце, де всі постили котиків та селфі. Але зараз це — потужний інструмент для реклами, бізнесу, це одна із платформ для медіа контенту, який виробляють ЗМІ. Я б навіть назвав сторіс телебаченням майбутнього.

Якщо ви, як журналісти, чи як редакція якогось медіа, хочете завоювати прихильність аудиторії, заявити про себе чи залучити новий сегмент аудиторії, вам слід попрацювати із лідерами думок. Не мають бути  не обов'язково великогабаритні знаменитості. Може бути цілком достатньо, якщо ви залучатимете на початку так званих rising stars, мікроінфлуенсерів.

Один із дієвих сьогодні варіантів працювати із вашою аудиторію — влаштовувати інтерактиви. Зокрема, добре «заходять» квізи — вікторини, де треба вгадати правильну відповідь. Для цього є купа спеціальних онлайн-ресурсів, які надають необхідні інструменти, таких як PlayBuzz.

Якщо ви хочете хайпанути на якійсь темі, головне — вчасно зіскочити. Ви піймали хвилю, підхопили «гарячу» тему, прокоментували її, максимально використали всі можливості, і — переходьте до чогось нового, більш актуального.

Фото: facebook.com/desproUA

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3777
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду