До 10 жовтня – реєстрація на експрес-курс із мобільної журналістики

До 10 жовтня – реєстрація на експрес-курс із мобільної журналістики

1 Жовтня 2019
1517

До 10 жовтня – реєстрація на експрес-курс із мобільної журналістики

1517
До 10 жовтня – реєстрація на експрес-курс із мобільної журналістики
До 10 жовтня – реєстрація на експрес-курс із мобільної журналістики

«Томсон медіа» та International Alert, за підтримки Європейського Союзу, запрошують журналістів на експрес-курс із мобільної журналістики (МоДжо) з англ. mobile journalism (MoJo):

  • 30 жовтня – 3 листопада у Дніпрі 
  • 5 – 9 листопада у Харкові 

П’ятиденний тренінг складається з теоретичної та практичної частин. Спочатку навчання про структуру хорошої історії, основи відеосценарію, техніки інтерв’ювання, композицію кадру, синхрон, особливості зйомок на мобільний телефон та інше. Потім учасники будуть самостійно, але з підтримкою тренерів знімати та редагувати відео на теми із соціальної згуртованості та розбудови миру. Учасники практикуватимуть редагування у різних форматах для соцмереж. На завершення тренінгу всі матимуть ексклюзивну МоДжо-історію для публікації в ЗМІ.

Із відгуками про МоДжо експрес-курс у схожому форматі для громадських активістів, можна ознайомитися тут.

Щоб узяти участь в одному з тренінгів, слід заповнити онлайн-форму до 10 жовтня, четвер. Організаторам потрібна вся запитувана у формі інформація, щоб максимально наблизити програму до потреб та інтересів. Кількість місць обмежена.

Організатори забезпечують проживання, харчування та відшкодовують транспортні витрати (повертається вартість залізничних квитків (купе, 2 клас інтерсіті), квитки на автобус, витрати на паливо для автомашин не покриваються).

Для додаткової інформації звертайтеся до Олени Садовнік, координаторки проекту від «Томсон медіа» olenkas@thomsonfoundation.org.

Тренери:

Дебора Келлі (Великобританія) – медіатренерка Тhomson Media, спеціалізується на створенні програм для прямого ефіру та роликів для соціальних ЗМІ, працювала програмним редактором на BBC, «Аль-Джазірі» (Al Jazeera) та ІTV. Під час роботи програмним редактором в англійській редакції «Аль-Джазіри» в Катарі, Дебора відповідала за виробництво щоденних новин та програм у прямому ефірі. До цього вона працювала кореспондентом новинного агентства «Рейтер», теле- та радіо ведучою для ITV та BBC. Також Дебора практикуюча медіа-тренерка, навчала журналістів на Балканах, в США, на Близькому Сході та у Великобританії. Дебора Келлі провела в Україні вже більше 14 тренінгів, з роботами учасників її курсів можна ознайомитися тут.

Саймон Хастінг (Великобританія) – працює в медійній індустрії вже 15 років як телеоператор, редактор і продюсер. Останні 8 років Саймон співпрацює з фундацією «Томсон» як тренер із навичок техніки та професійної майстерності телеоператорів та відеографів, включно із зйомкою на смартфони.

Довідкова інформація про проект:

Проект ЄС «Підтримка соціальної згуртованості в Україні: ініціативи громади з розбудови миру та адвокаcі» виконують незалежна міжнародна організація з розбудови миру International Alert у співпраці з міжнародною некомерційною організацією з розвитку ЗМІ Thomson Media, за фінансової підтримки Європейського Союзу. Період реалізації проекту: 2018-2020 роки. Цільові регіони: Донецька, Луганська, Запорізька, Харківська, Дніпропетровська, Херсонська, Одеська, Львівська області, а також Закарпатська та місто Київ.

International Alert має більше 30 років досвіду з розбудови миру в різних країнах. Працює в Україні з 2015 року.

«Томсон медіа» – провідна міжнародна некомерційна організація, яка допомагає ЗМІ у різних країнах адаптуватися до викликів сьогодення. «Томсон» пропонує інноваційні рішення для висвітлення важливих питань таких як регіональна безпека та зміна клімату, міграція та економічне зростання та інших. Берлінський офіс «Томсон медіа» також працює з урядами, філантропами та донорськими організаціями. Організація є партнером і входить до групи Thomson Foundation.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1517
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду