11 вересня – громадська дискусія «Безпечний медіапростір: співпраця індустрії та регулятора»

10 Вересня 2019
1472
10 Вересня 2019
15:42

11 вересня – громадська дискусія «Безпечний медіапростір: співпраця індустрії та регулятора»

1472
11 вересня 2019 року у Києві відбудеться громадська дискусія «Безпечний медіапростір: співпраця індустрії та регулятора», яку проведе Незалежна асоціація телерадіомовників разом із Національною радою України з питань телебачення та радіомовлення та Інститутом соціальної та політичної психології.
11 вересня – громадська дискусія «Безпечний медіапростір: співпраця індустрії та регулятора»

Під час дискусії експерти з галузі, медіаюристи, психолог, представники громадськості та телерадіорганізації розкажуть про свій досвід застосування актів з питань захисту дітей. Зокрема, говоритимуть про інтереси суспільства та роль медіа у вирішенні гострих соціальних проблем, а також – про результати розробки актів саморегулювання: чого вдалося досягти, чи є необхідність доопрацьовувати вже розроблені акти.

Любов Найдьонова з Інституту соціальної та політичної психології розповість про психологічний механізм впливу медіа на прийняття індустрією країни саморегулівних рішень щодо захисту дітей в інформаційному просторі. А Роман Кіфлюк, начальник управління Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, зазначить найпоширеніші порушення норм медійного законодавства у сфері захисту дітей. Також учасники обговорять практики розгляду судами справ щодо застосування санкцій до мовників стосовно негативного впливу на дитячу аудиторію.

Під час панельної дискусії «Само- та співрегулювання: моделі та законодавчі акти» учасники поговорять про те, яка з сучасних світових моделей співрегулювання та саморегулювання контенту найбільше відповідає викликам України. А також – про роль державного регулятора, його повноваження та які законодавчі зміни потрібні для забезпечення ефективної роботи системи регулювання контенту.

Ольга Большакова, юрист Незалежної асоціації телерадіомовників, розкаже про розбудову системи співрегулювання та міжнародний досвід. Учасники дискусії обговорять перспективи розвитку само- і співрегулювання, подальші напрямки, роботу над іншими гострими темами (наприклад, висвітлення булінгу), особливості регулювання різних видів контенту.

Також під час дискусії представлять проект акту саморегулювання з питань захисту інтересів дітей при висвітленні насильства та жорстокості. Представник Національної поліції України розкаже про реагування поліції на випадки булінгу та висвітлення цієї теми у ЗМІ.

Насамкінець, під час дискусії на тему «Досвід саморегулювання з питань гендерної рівності» учасники обговорять основні проблеми висвітлення та організацію саморегулювання в сфері реклами.

Ірина Лилик з «Української асоціації маркетингу» та Олена Бучинська з Київського регіонального представництва ІГКР розкажуть про індустріальний гендерний комітет з реклами (ІГКР) та про досвід саморегулювання у галузі реклами. Оксана Романюк з Інституту масової інформації проведе лекцію на тему «Гендерний баланс в українських ЗМІ».

З повною програмою громадської дискусії можна ознайомитися тут.

Для участі організатори просять заповнити анкету. Реєстрація обов’язкова!

Захід відбудеться 11 вересня 2019 року у Києві (вул. Хрещатик, 14, готель «Хрещатик», конференц-зал «Володимирський».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1472
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду