В Україні понад 50% вважають дебати неважливими для вибору, за кого голосувати – КМІС

В Україні понад 50% вважають дебати неважливими для вибору, за кого голосувати – КМІС

17 Квітня 2019
1422

В Україні понад 50% вважають дебати неважливими для вибору, за кого голосувати – КМІС

1422
В Україні 51,3% респондентів вважають, що дебати не є важливими для вибору, за кого голосувати. Водночас 41,9% українців переконані, що дебати між кандидатами в президенти обов’язково повинні відбутися.
В Україні понад 50% вважають дебати неважливими для вибору, за кого голосувати – КМІС
В Україні понад 50% вважають дебати неважливими для вибору, за кого голосувати – КМІС

Про це свідчать дані соціологічного опитування Київського міжнародного інституту соціології.

«41,9% українців вважають, що дебати між кандидатами обов’язково повинні відбутися, ще 26,7% вважають їх бажаними, але не обов’язковими (всього – 68,7% хотіли б, щоб дебати відбулися). Чверть українців (24,7%) вважають дебати непотрібними, а 6,6% не визначилися зі своєю позицією або відмовилися відповідати», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 50,6% опитаних вважають, що в разі участі в дебатах Володимира Зеленського він на них буде щирим, натомість – 28,4% так не вважають (ще 21% не визначилися або відмовилися відповідати). У випадку Петра Порошенка 19,3% вважають, що він буде щирим на дебатах, не вважають так – 63,1% (не визначилися або відмовилися відповідати – 17,7%).

Згідно з даними дослідження КМІС, 14,9% респондентів стверджують, що дебати будуть визначальними для їхнього вибору: вони визначаться за кого голосувати саме на підставі результатів дебатів.

Крім того, 25,3% стверджують, що результати дебатів є скоріше важливими для них: вони буду враховувати результати  дебатів, але є і інші важливі питання, на підставі яких ухвалюється рішення, за кого голосувати в другому турі. Водночас 51,3% респондентів відповіли, що дебати не є важливими для вибору, за кого голосувати, ще 8,4% не визначилися з вибором або відмовилися відповідати.

Опитування було проведено з 9 по 14 квітня 2019 року. Методом особистого інтерв'ю опитано 2004 респондентів, що мешкають у 129 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 3-х ступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн–ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.

Нагадаємо, що пізніше вночі вже 17 квітня Володимир Зеленський розповів, що на НСК «Олімпійський» вже монтується сцена, а також про початок розповсюдження безкоштовних квитків на дебати. 15 квітня з’явилося повідомлення, що представники кандидата у президенти Володимира Зеленського на Кіровоградщині організовують безкоштовну поїздку до Києва на концерт, що відбудеться на НСК «Олімпійський» перед запланованими дебатами між кандидатами у президенти 19 квітня.

16 квітня команди кандидатів у президенти Петра Порошенка і Володимира Зеленського уклали тристоронню угоду з НСК «Олімпійський».

15 квітня кандидат на посаду президента та чинний президент Петро Порошенко запропонував своєму опоненту Володимиру Зеленському провести дебати 19 квітня на НСК «Олімпійський» з 16.00 до 18.00. У штабі Володимира Зеленського не підтримали провести дебати в робочий час.

14 квітня кандидат у президенти Володимир Зеленський не прийшов на дебати на НСК «Олімпійський», як і заявляв.

 11 квітня кандидати на пост президента Петро Порошенко та Володимир Зеленський в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1» поговорили телефоном. Петро Порошенко закликав Зеленського прийти на НСК  «Олімпійський» на дебати 14 квітня, а 19 квітня прийти на дебати в студію Суспільного. Зеленський сказав, що чекатиме Порошенка на «Олімпійському» 19 квітня. 

А 12 квітня Володимир Зеленський прокоментував розмову з Петром Порошенком, яка відбулася в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1». «Мені здається, що я був відвертим, чесним, таким, як я є. Ми домовилися, що в нас будуть дебати 19 квітня на НСК “Олімпійський”», – сказав Зеленський.

9 квітня голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) Тетяна Сліпачук та голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) Зураб Аласанія заявили, що Національна суспільна телерадіокомпанія України проведе офіційні дебати у студії Суспільного мовника між кандидатами на пост президента України перед днем тиші 19 квітня о 20.00. У ЦВК вважають, що кандидати на пост президента мають виконувати закон.

«Детектор медіа» збирає основні події, які відбуваються навколо дебатів між кандидатами Порошенком та Зеленським.

Фото: Українська правда 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1422
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду