У Таджикистані вперше пройдуть Дні українського кіно

У Таджикистані вперше пройдуть Дні українського кіно

15 Квітня 2019
937

У Таджикистані вперше пройдуть Дні українського кіно

937
У Таджикистані вперше пройдуть Дні українського кіно, подію відкриє стрічка Сергія Параджанова «Тіні забутих предків».
У Таджикистані вперше пройдуть Дні українського кіно
У Таджикистані вперше пройдуть Дні українського кіно

Про це повідомляється на сторінці Державного агентства України з питань кіно в Facebook.

Захід відбудеться в Душанбе.

«З 19 по 22 квітня в кінозалі студії "Таджикфільм" глядачі побачать шість сучасних українських стрічок різних жанрів, чотири з яких були створені за підтримки Держкіно: історичну драму Зази Буадзе "Червоний" за однойменним твором Андрія Кокотюхи, музичну комедію про львівських батярів "Шляхетні волоцюги" режисера Олександра Березаня, перше українське фентезі про супергероїв "Сторожова Застава" режисера Юрія Ковальова та повнометражну анімаційну стрічку "Микита Кожум'яка" від студії Panama Grand Prix. Також будуть представлені фільм Ахтем Сеітаблаєв "Хайтарма" про депортацію кримськотатарського народу та кримінальна комедія Олега Борщевського "Dzidzio Контрабас"», – йдеться в повідомленні.

Крім того, зазначається, що під час фестивалю українські продюсери проведуть майстер-класи для таджицьких продюсерів, студентів та всіх охочих.

«Делегація представників української кіногалузі планує обговорити з фахівцями з Душанбе можливості спільного кіновиробництва, ознайомитися з локейшн-можливостями Таджикистану та відвідати експериментальну школу дитячого кіно в Душанбе», –  додали в Держкіно.

Нагадаємо, з 8 по 12 грудня за підтримки Державного агентства України з питань кіно у Болгарії вперше було представлено п’ять жанрово та стилістично різних українських фільмів.

Як повідомляв «Детектор медіа», з 27 листопада по 1 грудня «Тиждень українського кіно» пройшов у Празі. У столиці Чехії показали п’ять українських фільмів, створених за підтримки Державного агентства України з питань кіно: «Червоний» режисера Заза Буадзе, «Стрімголов» режисерки Марини Степанської, «Припутні» Аркадія Непиталюка, «Січень-березень» режисера Юрія Речинського та «Рідні» Віталія Манського.

У Брюсселі пройдуть традиційні щорічні Дні українського кіно. 17 січня подія відкриється українським фільмом режисера Сергія Параджанова «Тіні забутих предків».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
937
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду