Дві журналістки на Буковині заявляють про перешкоджання на території церков

Дві журналістки на Буковині заявляють про перешкоджання на території церков

11 Березня 2019
3859
11 Березня 2019
12:16

Дві журналістки на Буковині заявляють про перешкоджання на території церков

3859
10 березня дві журналістки в Чернівецькій області звернулися до поліції з заявами про перешкоджання їхній професійній діяльності.
Дві журналістки на Буковині заявляють про перешкоджання на території церков
Дві журналістки на Буковині заявляють про перешкоджання на території церков

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Обидва інциденти трапились на території православних храмів. Зокрема, до Заставнівського відділення поліції звернулася журналістка місцевого онлайн-видання. Заявниця повідомила, що під час здійснення законної професійної діяльності на території храму в селі Добринівці місцевий житель перешкоджав проведенню відеозйомки. «Поліцейські встановили особу чоловіка та запросили до відділення поліції для відбору пояснень», - йдеться на сайті поліції.

За інформацією «Детектора медіа», інцидент трапився із журналісткою видань «Заставна сьогодні» та «Буковина онлайн» Ольгою Шендировською.

Інший випадок, як повідомляє поліція, відбувся цього ж дня в селі Рингач Новоселицького району. До місцевого відділення поліції із заявою звернулася журналістка іншого інтернет-видання та повідомила, що під час здійснення відеозйомки зборів релігійної громади священник перешкоджав її діяльності. Мова йде про журналістку інтернет-видання «Чернівці.Online» Галину Єреміцу. У коментарі ІМІ вона розказала, що інцидент трапився під час зборів, де  розглядалося питання про перехід громади вірян від Московського патріархату до Православної церкви України. Ці збори і висвітлювала журналістка.

За інформацією ІМІ, пані Єреміца написала у поліцію дві заяви: щодо перешкоджання своїй професійній діяльності, а також щодо бездіяльності силовиків. За її словами, «представники поліції, які охороняли громадський порядок, не вжили жодних заходів, аби припинити протиправні дії щодо неї».

Як повідомила «Детектору медіа» тимчасово виконуюча обов’язки начальника відділу комунікацій Головне управління Національної поліції в Чернівецькій області  Діана Козлова, наразі вирішується питання про кваліфікацію правопорушень. Поліцейські опитують свідків та перевіряють інформацію. Після цього буде вирішено питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками правопорушення, передбаченого статтею 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України.

Фото взяте з сайту pravoconsult.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3859
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду