Гордон заявив, що звернувся до СБУ, МВС та ГПУ через дописи, які розцінює як заклики до його вбивства

Гордон заявив, що звернувся до СБУ, МВС та ГПУ через дописи, які розцінює як заклики до його вбивства

5 Березня 2019
5740

Гордон заявив, що звернувся до СБУ, МВС та ГПУ через дописи, які розцінює як заклики до його вбивства

5740
Колишній нардеп від «Свободи» Ірина Фаріон у соцмережі назвала журналіста Дмитра Гордона ворогом, побажала йому «здохнути в диких муках» і додала, що вбитий у Києві у 2015 році публіцист Олесь Бузина «зачекався». Гордон заявив, що звернувся до глав МВС, СБУ та ГПУ, а також закликав відреагувати на цю ситуацію Петра Порошенка.
Гордон заявив, що звернувся до СБУ, МВС та ГПУ через дописи, які розцінює як заклики до його вбивства
Гордон заявив, що звернувся до СБУ, МВС та ГПУ через дописи, які розцінює як заклики до його вбивства

Про це повідомляє видання «Гордон», засновником якого є журналіст.

За словами Дмитра Гордона, представники партії «Свобода» – екс-нардеп Ірина Фаріон та заступник голови Кіровоградської обласної ради Ігор Степура – опублікували у Facebook повідомлення, які можна розцінювати як заклики до його вбивства. Як зазначив журналіст у своєму відеозверненні від 4 березня, так свободівці відреагували на його інтерв'ю виданню Politeka від 28 лютого, в якому Гордон заявив, що не любить лідера Організації українських націоналістів Степана Бандеру.

«У нас є країна, вона – різна. У Харкові одні пріоритети, у Львові – інші, у Вінниці – треті, а в Сумах, можливо, – четверті. Вона різна! За мовними принципами, за конфесійними, за національними... Не розуміти цього, не зважати на це не можна. Якщо ми хочемо зібрати країну воєдино, потрібно на деякий час відкинути історичні суперечки. Чи був Бандера героєм, чи не був Бандера героєм... Я - людина, яка не любить Бандеру і про це заявляє публічно. Я - єдиний депутат Київради, який проголосував проти перейменування Московського проспекту на проспект Бандери. Я вважаю ідеологію Бандери предтечею багатьох міжнаціональних проблем у країні. Але я кажу: хлопці, давайте на історичні теми говорити потім, коли в нас буде сильна Україна. Я готовий змиритися з пам'ятниками Бандері у Львові і Тернополі. Будь ласка! У Києві? Будь ласка! Не хочете в Харкові чи Луганську? Не треба», – сказав він в інтерв'ю.

2 березня Ірина Фаріон на своїй сторінці у Facebook опублікувала посилання на це інтерв'ю Гордона і назвала журналіста ворогом (наразі цей допис на її сторінці недоступний).

«Цю сволоту мало зневажати. Цьому падлові треба створювати нестерпні умови для існування. Це прокляття для країни. Ця гадина мерзенна залишками свого витеклого мозку панічно боїться основних умов визволення й сили українців: пробудження й осягнення національної, історичної і мовної свідомости. Тому повна бандеризація країни – це наша мета. Хай воно здохне, це падло, в диких муках. Напишімо кожен: я зневажаю Гордона», – йшлося в дописі.

Того ж дня заступник голови Кіровоградської обласної ради Ігор Степура опублікував у Facebook скріншот із фотографією Гордона і написав: «Треба, щоби воно здохло. Слідом за Бузиною». До цього поста Фаріон залишила коментар: «Так. Бузина зачекався. Хай здохне»

У виданні «Гордон» повідомляють, що 5 березня журналіст надіслав офіційні заяви генпрокурору Юрієві Луценку, голові СБУ Василеві Грицаку й міністру внутрішніх справ Арсену Авакову.

«Я вимагаю від керівників силових структур негайної реакції на заклик мене вбити з боку Ірини Фаріон та Ігоря Степури... Обіцяю: я не заспокоюся доти, доки особисто не одержу від кожного з вас відповіді, що зроблено, щоб цього більше не було», – сказав Гордон у відеозверненні.

Також журналіст закликав відреагувати на цю ситуацію президента України Петра Порошенка й кандидата в президенти від «Свободи», колишнього нардепа Руслана Кошулинського.

Нагадаємо, раніше Дмитро Гордон повідомив, що вранці 11 лютого співробітники редакції виявили біля офісу свинячу голову на вилах. Поліція відкрила провадження за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України (Перешкоджання професійній діяльності журналіста).

Як повідомляв «Детектор медіа», публіцист Олесь Бузина був убитий 16 квітня 2015 року в Києві у дворі свого будинку по вулиці Дегтярівській. Підозрювані у вбивстві Андрій Медведько і Денис Поліщук були затримані 18 червня 2015 року після того, як міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про розкриття вбивства.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5740
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду