Осман Пашаєв засновує Фонд підтримки військовополонених і політичних бранців

Осман Пашаєв засновує Фонд підтримки військовополонених і політичних бранців

9 Січня 2019
1623

Осман Пашаєв засновує Фонд підтримки військовополонених і політичних бранців

1623
Виконавчий продюсер телеканалу «UA: Крим» Національної суспільної телерадіокомпанії України Осман Пашаєв засновує Фонд підтримки військовополонених і політичних бранців «Бєрабєр. Разом». Про це він розповів «Детектору медіа».
Осман Пашаєв засновує Фонд підтримки військовополонених і політичних бранців
Осман Пашаєв засновує Фонд підтримки військовополонених і політичних бранців

Ідея заснувати фонд виникла в Османа Пашаєва після збору коштів на допомогу захопленим у полон Росією українським морякам. «Гроші, зібрані на захоплених моряків, досі на моїй картці. Це вже непристойно. Але розумію, що таку суму українці довірили саме мені. Зявилися люди, які перераховували на адвокатів чи на будь-яку іншу допомогу для наших полонених. Тому вирішив створити благодійний фонд», – написав він на своїй сторінці у Фейсбуку.

Осман Пашаєв розповів «Детектору медіа», що майбутній фонд займатиметься допомогою військовополоненим і політв’язням. «У Росії зараз близько 100 бранців – це все наші люди. Кожен кейс ми будемо розглядати окремо. Це може бути допомога на адвокатів, або на адаптацію в разі швидкого звільнення, або на підтримку дітей (як у випадку Олега Сенцова)», – сказав він.

За словами пана Пашаєва, він планує протягом тижня віддати підготовлені юристом документи нотаріусу для реєстрації благодійного фонду. Директором фонду на громадських засадах погодилася стати Лейла Омер, яка була членом опікунської ради фонду «Бізім балалар» («Наші діти»). Сам Осман Пашаєв буде просто засновником фонду. «Я не благодійник, хочу, щоб цим займалися люди, які вміють це робити», – пояснив він.

Осман Пашаєв уточнив, що з допомогою російських журналістів Вікторії Івлєвої та Аркадія Бабченка йому вдалося зібрати близько 400 тис. грн. З них близько 100 тис. грн. використано на допомогу захопленим у полон українським морякам і кримськотатарському активісту Едему Бекірову. Іще 27 тис. грн. пан Пашаєв планує витратити на проведення тренінгів для співробітників телеканалу «UA: Крим» зі зйомки на мобільні телефони. Решта близько 300 тис. грн. лишається для діяльності фонду. На рахунок майбутнього фонду пан Пашаєв планує передати 200 тис. грн, а залишок лишити на своїй приватній картці для вирішення термінових питань. Він пояснив, що консультувався з адвокатами політв’язнів, які порадили йому частину коштів лишити на приватній картці.

Фото: «Крим.Реалії»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1623
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду