Четверо переможців премії Kyiv Post відмовилися від нагород через Пінчука

Четверо переможців премії Kyiv Post відмовилися від нагород через Пінчука

12 Грудня 2018
7640

Четверо переможців премії Kyiv Post відмовилися від нагород через Пінчука

7640
11 грудня четверо переможців премії видання Kyiv Post відмовилися від нагороди Top 30 Under 30 на знак протесту проти спосора відзнаки Віктора Пінчука. Номінанти пов'язують олігарха зі справою вбитого журналіста Георгія Гонгадзе
Четверо переможців премії Kyiv Post відмовилися від нагород через Пінчука
Четверо переможців премії Kyiv Post відмовилися від нагород через Пінчука

Про це повідомляє Kyiv Post, а також активісти, журналіста та учасники церемонії на своїх сторінках у Facebook.

Відзнаку вручають молодим лідерам України, які мають значні досягнення у різних сферах життя і ще не досягли 30-річного віку.

Першими від нагороди відмовилися Владислав Грезєв та Віталій Устименко, які входять до оргкомітету громадського руху «Хто вбив Катю Гандзюк?». Під час виступу Грезієв згадав активістку Гандзюк і зазначив, що легалізація насильства в Україні почалася у 2000 році, коли було вбито журналіста Георгія Гонгадзе.

«Зараз аномальна кількість нападів на активістів, є вбивства. І, насправді, все це через безкарність. А легалізація цього насилля почалася давним-давно, вбили Георгія Гонгадзе. І одним з тих, хто впливав на цю непокарність, був Віктор Пінчук і його медакампанія, яка відбілювала винуватців злочину. Тому ми вирішили не приймати цю нагороду», – сказав Грезєв під час церемонії нагородження.

«Ми маємо величезну повагу до видання Kyiv Post і журналістів, які там працюють. Ми маємо велику подяку до номінантів. Але ми не можемо прийняти нагороду», – сказав Устименко.

До них приєднався очільник руху «Будуємо Україну разом» Юрко Дідула. Він зазначив, що цінності Пінчука суперечать цінностям команди його проекту, а також України.

На сторінці руху у Facebook зазначено, що «подія була фінансована олігархом Віктором Пінчуком», тому команда БУРу прийняла рішення про відмову від премії.

«Цінності Віктора Пінчука прямо суперечать нашим цінностям, і суперечать тим цінностям України, яку ми намагаємось будувати. Ми не будемо цілісними самі з собою, якщо приймемо цю нагороду. Тому дякуємо вам, але ми будуємо трошки іншу Україну, ніж ту, що представляє Віктор Пінчук» прокоментував Дідула.

Від нагороди також відмовився керівник проекту The Ukrainians Тарас Прокопишин. Kyiv Post пише, що нагороду він прийняв «формально, але не фізично».

 У редакції Kyiv Post «Детектору медіа» повідомили, що сьогодні оприлюднять свою реакцію.

«Детектору медіа» не вдалося отримати коментарі у номінантів премії.

Відео: Facebook Станіслав Грещишин

Фото: Kyiv Post

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7640
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду