У Криму арештували на 5 діб адвоката Еміля Курбедінова за пост у Facebook

У Криму арештували на 5 діб адвоката Еміля Курбедінова за пост у Facebook

7 Грудня 2018
1077

У Криму арештували на 5 діб адвоката Еміля Курбедінова за пост у Facebook

1077
7 грудня підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя виніс рішення про 5 діб адміністративного арешту для кримського адвоката Еміля Курбедінова за «пропаганду або публічну демонстрацію атрибутики або символіки екстремістських організацій» у Facebook.
У Криму арештували на 5 діб адвоката Еміля Курбедінова за пост у Facebook
У Криму арештували на 5 діб адвоката Еміля Курбедінова за пост у Facebook

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив журналіст «Радіо Свобода» Антон Наумлюк.

«Итоги двух дней в цифрах:

2 дня судебных заседаний
13 защитников участвовало
48 ходатайств защиты подано

1 ходатайство удовлетворено судом (о перерыве заседания из-за окончания рабочего времени)
5 суток административного ареста назначено

1 адвокат арестован – написав він», – написав журналіст.

Еміль Курбедінов є захисником українського журналіста Миколи Семени та одного з українських моряків, затриманого ФСБ в акваторії Азовського моря.

Нагадаємо, Курбедінова затримали в Криму 6 грудня за «пропаганду або публічну демонстрацію атрибутики або символіки екстремістських організацій» у Facebook.

Зазначимо, що це другий арешт адвоката Курбедінова за пост в соцмережах. 26 січня в Бахчисараї (Крим) співробітники ФСБ затримали адвоката кримського журналіста Миколи Семени Еміля Курбедінова, коли він їхав на обшук до активіста Сейрана Салієва для надання юридичної допомоги. Пізніше будинку та офісі адвоката пройшли обшуки.

Того ж дня Залізничний районний суд Сімферополя, підконтрольний Росії, визнав Еміля Курбедінова винним у поширенні екстремістських матеріалів, тобто в адміністративному порушенні за статтею 20.3 Кодексу про адміністративні правопорушення Російської Федерації (Пропаганда і публічна демонстрація нацистської атрибутики або символіки) і заарештував на 10 діб. Приводом для цього стало те, що в 2013 році він зробив у соцмережі «ВКонтакте» перепост повідомлення про мітинг «Хізб ут-Тахрір» в Сімферополі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1077
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду