Організатори фестивалю «86» звинуватили заступника глави УЦКД в хабарництві, його відсторонять від роботи

Організатори фестивалю «86» звинуватили заступника глави УЦКД в хабарництві, його відсторонять від роботи

29 Жовтня 2018
2122

Організатори фестивалю «86» звинуватили заступника глави УЦКД в хабарництві, його відсторонять від роботи

2122
Організатори фестивалю кіно та урбаністики «86» звинуватили заступника директора Центру культурних досліджень Євгена Ковальського у вимаганні хабара. Міністерство культури проводить службове розслідування щодо двох працівників центру.
Організатори фестивалю «86» звинуватили заступника глави УЦКД в хабарництві, його відсторонять від роботи
Організатори фестивалю «86» звинуватили заступника глави УЦКД в хабарництві, його відсторонять від роботи

Про це розповіла речниця Міністерства культури України Юлія Даценко у коментарі «Громадському радіо».

«Зараз проводиться службове розслідування. Заступника директора Центру культурних досліджень Євгена Ковальського відсторонять, і можливо навіть звільнять», - сказала вона.

За словами пані Даценко, службове розслідування проводять щодо Ірини Френкель та Євгена Ковальського - директорки Центру культурних досліджень (УЦКД) та її заступника.

Як відомо, у січні організатори 5-го міжнародного фестивалю кіно та урбаністики «86» виграли 500 тисяч гривень під час конкурсу Міністерства культури України «Малі міста — великі враження». Кошти пішли на проведення заходу в місті Славутич Київської області.

Як повідомляється на сайті фестивалю, Міністерство культури призначило розпорядником грошей свій підрозділ - УЦКД.

«Першим питанням, яке команда «86» поставила директорці УЦКД Френкель Ірині Володимирівні на першій особистій зустрічі у березні 2018 року, були вимоги до кошторису та оформлення документів. Директорка УЦКД не змогла надати відповідь. Відповідальний за координацію проекту заступник Френкель І.В. Ковальський Євген Миколайович принципово відмовився відповідати на наші електронні запити і вести письмове листування, наполягаючи на особистих зустрічах. Станом на цей момент не існує жодного документу, публікації чи електронного листа, де прописана процедура звітування і отримання коштів за цим проектом», - йдеться в заяві організаторів заходу.

«Численні спроби прояснити ситуацію призводили до уривчастих повідомлень у чатах та все більш абсурдних особистих зустрічей. Під час однієї з них зустрічей 25 квітня 2018 року Ковальський Є.М. вимагав, щоб ми вкотре переробили ним же затверджений кошторис. Цього разу він пропонував зменшити загальну суму з обіцяних 500 000 грн до 470 000 грн. На "залишкові" 30 000 грн Ковальський збирався оформити договір з невідомим підрядником, який не надавав послуг фестивалю. Чиновник говорив, що за ці гроші планує "компенсувати послуги з адміністрування проекту". На нашу думку, шляхом залучення фіктивної юридичної особи, яка не має жодного стосунку до організації події, Ковальський намагався отримати відкат».

Сам Ковальський в інтерв'ю Lb.ua пояснив це потребою забезпечити «відрядження співробітників УЦКД, що мали виконати на фестивалі функцію моніторингу».

У зв’язку з цією ситуацію організатори вирішили не проводити фестиваль у 2019 році.

Нагадаємо, що 5-й фестиваль кіно та урбаністики «86» пройшов у Славутичі з 9 по 13 травня. На трьох майданчиках показали 17 повнометражних і 22 короткометражних фільми. Гран-прі «Пальми Півночі» і приз у розмірі $1 тис., а також приз глядацьких симпатій отримала стрічка «Чарівна таблетка» режисера Олександра Зубовленка. Найкращим українським фільмом став «Зв’язок» Жанни Озірної.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2122
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду