Журналіст «Громадського ТБ» припускає, що справу про його побиття можуть закрити

Журналіст «Громадського ТБ» припускає, що справу про його побиття можуть закрити

24 Жовтня 2018
1433

Журналіст «Громадського ТБ» припускає, що справу про його побиття можуть закрити

1433
Захист журналіста Дмитра Реплянчука говорить про саботаж із боку Прокуратури Києва
Журналіст «Громадського ТБ» припускає, що справу про його побиття можуть закрити
Журналіст «Громадського ТБ» припускає, що справу про його побиття можуть закрити

Нагадаємо, зранку 24 жовтня 2017 року під Святошинським райсудом спецпризначенці побили журналіста «Громадського ТБ» Дмитра Реплянчука , журналіста УНІАНу Сергія Лефтера та затримали журналіста видання «Страна.ua» Кирила Малишева. Наступного дня було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання професійній діяльності журналістів) КК України.

Наразі журналіст Реплянчук стверджує, що справа належним чином не розслідується і припускає, що її можуть закрити.

«Минув рік. Кримінальна справа лежить мертвим вантажем у Київській прокуратурі. Слідчий включає повний мороз. Швидше за все, справу через якийсь час закриють. Підозрюваних немає.

Поліцейські-очевидці, які виступають головними свідками, "не бачили", щоб мене хтось бив. А якщо поліцейські не бачили, то і нападу не було. Закон і справедливість», – написав журналіст.

Адвокатка журналіста Людмила Лебідь вважає, що Прокуратура Києва саботує слідство у справі побиття спецпризначенцями поліції журналіста «Громадського ТБ». Про це повідомляє «Громадське ТБ».

«Я досі вважаю, що слідство саботується, нічого не робиться. А якщо і робиться то лише після нашого клопотання. Зараз ми оскаржуємо цю бездіяльність слідчим суддям», – сказала захисниця.

Наступне засідання суду призначили на 31 жовтня. Там адвокати очікують, що суд зобов’яже слідчих провести одночасний допит єдиного свідка разом з потерпілим журналістом. «Громадське ТБ» повідомляє, що свідком побиття Реплянчука є співробітник поліції.

«Детектор медіа» звернувся по коментар до прес-служби Прокуратури Києва та чекає на відповідь.

 

Як повідомляв «Детектор медіа», зранку 24 жовтня під Святошинським райсудом спецпризначенці побили журналіста Громадського Дмитра Реплянчука та журналіста УНІАНу Сергія Лефтера. Останнього затримали. Крім того, «Страна.ua» також повідомила про затримання свого журналіста Кирила Малишева під Святошинським судом.

Згодом речник МВС Артем Шевченко повідомив, що журналістів звільнено та оприлюднив позицію голови Національної поліції України генерала поліції 2 рангу Сергія Князєва щодо деблокування приміщення Святошинського суду. Нацполіція вибачилася перед журналістами, які постраждали під Святошинським судом

Речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко повідомив «Детектору медіа», що поліція розгляне усі заяви журналістів. Він також наголосив на тому, що журналісти, які займаються висвітленням масових акцій, обов'язково мають одягати ідентифікуючі жилети та подбати про свою безпеку.

25 жовтня за фактом побиття спецпризначенцями Реплянчука відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання професійній діяльності журналістів) КК України.

На фото - Дмитро Реплянчук, «Громадське ТБ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1433
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду