Суд переніс засідання у справі про вбивство Бузини

Суд переніс засідання у справі про вбивство Бузини

26 Вересня 2018
1319
26 Вересня 2018
12:09

Суд переніс засідання у справі про вбивство Бузини

1319
26 вересня Шевченківській районний суд Києва переніс засідання у справі про вбивство публіциста Олеся Бузини на 23 жовтня через хворобу головуючого судді.
Суд переніс засідання у справі про вбивство Бузини
Суд переніс засідання у справі про вбивство Бузини

Про це повідомляє «Громадське радіо».

Видання зазначає, що під будівлею суду зібралися активісти, які представилися організацією «Об’єднання добровольців» та прийшли підтримати обвинувачених у вбивстві Бузини Андрія Медведька та Дениса Поліщука.

Як повідомляв «Детектор медіа», публіцист Олесь Бузина був убитий 16 квітня 2015 року в Києві у дворі свого будинку по вулиці Дегтярівській. Підозрювані у вбивстві Андрій Медведько і Денис Поліщук були затримані 18 червня 2015 року після того, як міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про розкриття вбивства.

Після затримання суди обрали їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і неодноразово його продовжували. Наприкінці 2015 року вони перебували під домашнім арештом, а з весни 2016 року стосовно них припинили застосування запобіжного заходу, пов'язаного з обмеженням волі.

24 травня 2017 року стало відомо, що у справі про вбивство Бузини підозрюваних Андрія Медведька і Дениса Поліщука переведено у розряд обвинувачених. 27 червня адвокат обвинувачених Сергій Войченко повідомив, що прокуратура міста Києва завершила досудове розслідування.

28 листопада 2017 прокуратура міста Києва направила до Шевченківського суду Києва обвинувальний акт стосовно Андрія Медведька та Дениса Поліщука.

22 лютого 2018 у Шевченківському райсуді Києва мав відбутися розгляд справи про вбивство публіциста Олеся Бузини. Судове засідання було перенесено на 24 квітня. 24 квітня засідання було перенесено на 7 травня. 7 травня суд переніс засідання на місяць.

7 червня відбулося підготовче засідання в цій справі. Колегія суддів вирішила призначити обвинувальний акт до розгляду по суті судом присяжних.

15 червня підготовче засідання з технічних причин було перенесено на 9 серпня. У прокуратурі заявили, що суд мав вручити присяжним повідомлення про виклик з переліком їх прав та обов'язків за сім днів до засідання, однак цей термін не витримали – автоматизована система суду визначила присяжних 8 червня.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1319
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду