Московський суд продовжив домашній арешт режисеру Серебренникову до 19 вересня

Московський суд продовжив домашній арешт режисеру Серебренникову до 19 вересня

16 Серпня 2018
1022

Московський суд продовжив домашній арешт режисеру Серебренникову до 19 вересня

1022
Московський міський суд 16 серпня продовжив термін домашнього арешту художньому керівнику «Гоголь-центру», режисеру Кирилу Серебренникову, якого обвинувачують у розкраданні бюджетних коштів.
Московський суд продовжив домашній арешт режисеру Серебренникову до 19 вересня
Московський суд продовжив домашній арешт режисеру Серебренникову до 19 вересня

Про це повідомляє «Інтерфакс».

«Продовжити щодо Серебренникова запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на термін до 19 вересня», - оголосив суддя.

Повідомляється, що слідчий заявив на засіданні, що на волі Серебренников може спробувати втекти від суду, а також чинити тиск на свідків у справі.

Раніше захист режисера подавав клопотання про звільнення його під грошову заставу, проте суд відмовив у цьому. Кирило Серебренников вже рік перебуває під домашнім арештом.

«За цей рік слідство не представило жодних законних підстав, які обгрунтовували б мою ізоляцію від суспільства. Це справжнісінька розправа над неугодним режисером», - заявив Серебренников у суді.

Під час слухань захист режисера також заявив про наявність в матеріалах кримінальної справи фальсифікації протоколу допиту свідка Лариси Войкіної від 14 червня 2017 року, в якому є суттєві розбіжності з її минулими показаннями.

Раніше Басманний суд Москви зобов'язав Серебренникова до 1 вересня ознайомитися з матеріалами кримінальної справи. На початку серпня Мосміськсуд визнав законним продовження домашнього арешту режисера.

Нагадаємо, що художнього керівника «Гоголь-центру» Кирила Серебренникова спочатку підозрювали в розкраданні 68 мільйонів рублів (1,1 мільйона доларів), виділених на проект з розвитку і популяризації сучасного мистецтва в Росії. У серпні 2017 року йому висунули обвинувачення.

15 січня Ірина Поверінова, адвокатка однієї з фігуранток справи, директора Російського академічного молодіжного театру Софії Апфельбаум, повідомила агентству «Интерфакс», що сума збитків у цій справі зросла до 133 мільйонів рублів (понад 2,3 мільйона доларів).

Режисер відкидає звинувачення, називаючи їх «абсурдними». Російські та світові діячі культури неодноразово зверталися з листами на підтримку режисера і з вимогою звільнити його.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1022
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду